Вихованці Мирогощанського дитячого будинку-інтернату долучилися до участі у фестивалі «Рух заради здоров’я»

 07.09.2015
Рівненська область

Працівники  комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, які завітали в інтернат для його проведення, потрапили в особливу атмосферу. Адже у цьому закладі знайшли притулок здебільшого інваліди дитинства з вродженими вадами розвитку. Вони залишаються дітьми навіть тоді, коли стають повнолітніми. Багато з них перебуває в інтернаті і в дорослому віц.

 

Дорослі з вигляду чоловіки виявляють дитячу безпосередність, цікавість, нетерплячість, захоплення. Вони пам’ятають попередні фестивалі і, вочевидь, з нетерпінням очікували на змагання. Тому всіляко намагалися допомогти гостям в облаштуванні майданчика.

 

Старанність і завзяття, з якими учасники виконували нескладні конкурси та естафети, безперечно, гідні найвищої похвали. Кожен вдалий старт і фініш викликав спалах неприхованих радощів. Підопічні будинку-інтернату успішно впоралися не лише з індивідуальними конкурсами, а й з естафетами, де їм довелося працювати у парах. Це - навіть попри те, що, як стверджують працівники інтернату, готуючись до стартів, не проводили з ними аналогічних тренувань. А, що до фестивалю тут таки, справді, готувалися, свідчать не лише успіхи учасників, а й їх новенька спортивна форма.

 

Участь у змаганнях принесла вихованцям інтернату очевидне задоволення. Вони були навіть дещо розчаровані, коли програма була вичерпана і старти завершилися. Проте, їх розчарування компенсувалося урочистим нагородженням всіх учасників змагань дипломами Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області та призами від керівництва закладу.

 

На думку працівників будинку-інтернату, перипетії фестивалю знову на довго стануть предметом обговорення серед підопічних, джерелом позитивних емоцій і стимулом для занять фізкультурою.