Які сім`ї найспортивніші?

 24.05.2017
Рівненська область

Щовесни на Рівненщині відбувається вже традиційний (обласний) етап «Сімейних перегонів». Цього року він проводився одночасно в м. Рівне та м. Сарни. До участі у змаганнях допускалися як переможці попередніх етапів, так і нові сім’ї, котрі вперше вирішили взяти участь в подібних конкурсах.

Передфінальний етап обласної спортивної гри «Сімейні перегони. Велика сім’я» проводився в Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №13 та Сарненському районному будинку дітей та молоді. Кожна команда-учасниця складалася з двох дорослих та двох дітей (віком до 14 років включно). Всі вони змагалися між собою в спортивних естафетах з спеціальними кільцями, гімнастичними обручами і різноманітними м’ячами.

Окрім цього, на них очікувало й інтелектуальне завдання з питаннями на спортивну тематику, яке називається чайнворд - це лінійний (ланцюжковий) кросворд. Всі ці завдання не були аж надто складними, тому учасники без особливих труднощів впоралися з ними, а підсумковий час показав що команди, які посідали останні місця, не надто сильно відставали від переможців.

За підсумком всіх етапів заходу, путівку в суперфінал, який відбудеться 11 червня в смт Клевань та золоті нагороди в Рівному здобула місцева сім`я Луцик. В м. Сарни також тріумфували господарі заходу сім`я Вер`яненкових. У обох випадках вони впевнено забезпечили собі перемогу і тепер лише продовжать готуватися до фіналу, де зійдуться тільки найсильніші колективи зі всієї області.

Цього разу в ході церемонії нагородження, були відзначені всі команди учасниці, а ті, кому пощастило здобути призові місця отримали дипломи, кубки та медалі комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради і призи від Відділення НОК України в Рівненській області.

Також, скориставшись нагодою, організатори вручили нагороди призерам спортивно-масових заходів, які відбувалися напередодні в області. Так, за підсумками проведеного Міжнародного дня спорту і Фестивалю ранкової зарядки «Рух заради здоров’я» з нагоди Всесвітнього дня здоров’я у Рівненській області відзнаки отримало управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому, що стало першим в обох цих конкурсах та відділ освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації, який здобув в них срібні нагороди.