Знайомство із софтболом школярів на Костопільщині

 14.11.2019
Рівненська область

Сьогодні у Великолюбаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Костопільської районної ради відбулось справжнє свято спорту.

Адже до них, в рамках заходів «Розминка від чемпіона», що протягом навчального року  проводять на Рівненщині працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, завітали досить цікаві гості. Це – гравці команди п’ятиразових чемпіонів України «Західний вогонь»: майстер спорту України з софтболу Капітанчук Вікторія та кандидат в майстри спорту Присяжнюк Анастасія.

Як з’ясувалося, для більшості дітей школи це було перше в житті знайомство із софтболом. Тому зустріч розпочалась із теоретичної частини, в якій Вікторія розповіла про свій шлях у спорті, участь у змаганнях різного рівня, свою нещодавню подорож до США у складі збірної команди України. Окремо гостя зупинилась на історії виникнення цього виду спорту, його відмінностями з бейсболом, правилами гри та основним інвентарем, який вона привезла для демонстрації.

Всі бажаючі, і діти, і педагоги, мали можливість на практиці випробувати себе у софтболі – покидати м’яч, повідбивати його битою та зловити спеціальною рукавичкою. Також спортсмени провели для учасників заходу розминку, яка складалася з комплексу вправ, які виконують атлети перед початком тренувань.

Підсумком зустрічі стало вручення призів від Відділення НОК України в Рівненській області школярам, які перемогли в конкурсі спортивного малюнку. На завершення зустрічі всі учасники зробили спільне фото і перейшли до тривалого збору автографів і селфі-сесії з гостями та їх нагородами.

Сьогодні свої відзнаки отримала і Олександрійська об’єднана територіальна громада за ІІ місце у Всеукраїнському спортивному святі серед дошкільнят «Веселі старти», що проводились на Рівненщині з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.