Зумбу на службу здоров’я нації намагалися залучити в Рівному

 05.05.2015
Рівненська область

Для цього працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки на чергове заняття громадського університету «Здоров’я нації» запросили ліцензійного інструктора цієї танцювальної фітнес-програми Вітаса Катеринчука.

Інструктор розповів учням Рівненського природничо-математичного ліцею «Елітар» та Рівненських ЗОШ №1 і № 13 про історію виникнення цього виду рухової активності та її особливості. Діти дізналися, що комплекс вправ зумба ефективно тренує м’язи, зміцнює дихальну та серцево-судинну системи, підтримує весь організм у чудовому спортивному стані. До того ж, відбувається це не у формі нудного тренування, а у вигляді веселої, запальної вечірки.

На підтвердження своїх слів Вітас провів сповнений потужного драйву майстер-клас. Під латиноамериканську музику та ритми інших народів він запропонував учням поринути у нестримний вир рухів зумба. Спершу нерішуче, а потім дедалі активніше діти долучилися то запального танцю. Вони старанно намагалися наслідувати рухи інструктора, а коли це не вдавалося, просто імпровізували. Це у зумбі цілком прийнятно, адже вона сама виникла з вимушеної імпровізації, коли її засновник Альберто Перес, залишившись на заняттях з фітнесу без звичного для нього музичного супроводу, змушений був вигадувати рухи на ходу. Тому один з найголовніших принципів цієї програми – відсутність одноманітних рухів. Це не тільки весело і захоплююче, але й корисно, бо унеможливлює звикання м’язів до однотипного навантаження і змушує їх постійно розвиватися.

Тож, слухачі університету цього разу окрім цікавої і корисної інформації отримували ще й потужний заряд бадьорості та позитиву.