Зустріч з олімпійцями Рівненщини

 28.07.2016
Рівненська область

Семеро спортсменів з Рівненщини увійшли до складу Олімпійської збірної команди України, котра зовсім скоро візьме участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

З 5 по 21 серпня рівненські спортсмени будуть боротися за нагороди найпрестижнішої спортивної події чотириріччя. Особливо багато рівнян серед легкоатлетів - Наталія Прищепа, Ольга Земляк, Ольга Котовська, Світлана Станко та Олена Колесніченко. У плаванні буде виступати Михайло Романчук, а Олег Омельчук - у кульовій стрільбі.

 

З цього приводу відбулася зустріч голови Рівненській ОДА Олексія Муляренка з легкоатлетками Наталею Прищепою, Світланою Станко та Ольгою Котовською. В заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко; начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації Віталій Ліпський та голова Відділення НОК України в Рівненській області, директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук.

 

Присутні на заході гості поспілкувалися зі спортсменками, обговорили досягнення рівненський атлетів на попередніх Олімпійських іграх, дізналися більше про режим тренувань і особливості підготовки до змагань. Не останнім чинником в мотивації спортсменів є й фінансовий фактор, котрий також згадали в ході зустрічі. Розпорядженням голови обласної державної адміністрації передбачено, що спортсмени, котрі вдало виступлять на Олімпійських іграх, будуть відзначені грошовими винагородами, окрім тих що виділяються з бюджетів держави та Національного олімпійського комітету України. Крім того, під час зустрічі Олексій Муляренко вручив Наталії Прищепі сертифікат на 25 тисяч гривень, як нагороду за перемогу на чемпіонаті Європи з легкої атлетики.