Фінальний матч Кубку Гусятинського району з футболу провели в Хоросткові

 31.08.2017
Тернопільська область

Вперше матч Кубку Гусятинського району з футболу відбувся не в райцентрі, як минулі вирішальні 25 футбольних битв часів Незалежності України, а на Хоростківському стадіоні «Харчовик», Гусятинського району, що на Тернопільщині.

Зустрічались у ньому команди «Олімпія» та «Зоря». Господарі достойно підготувалися і на найвищому рівні провели головне футбольне свято року, – розповідає директор районного ФСТ «Колос-Спорт для всіх» Антон Кузик.

Самому фінальному поєдинку передував матч юнацьких складів команд Клювинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів та Хоростківської НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» на Кубок агрохолдингу «Мрія». Основний час поєдинку не виявив переможця, і в серії післяматчевих пенальті влучнішими були клювинчани. Команди-фіналісти отримали з руки голови Федерації футболу Гусятинського району Віталія Остафійчука та заступника директора по громадській роботі кластера «Тернопіль» агрохолдингу «Мрія» Івана Триснюка грамоти та медалі, а переможці – Кубок та подарункові набори від агрохолдингу.

Окрім цього, обидві команди одержали від обласної Федерації футболу по 5 м’ячів, а два гравці від районної Федерації – футболки з фото фіналістів «Великого фіналу» та надписом «Найкращий гравець матчу». Ними стали: в складі переможців – воротар Тарас Верес, а в команді з Хоросткова – Олег Яковищак.

Ось як описує хід гри між командами «Олімпія» та «Зоря» Антон Кузик.

- Ближче до 16 години почав заповнюватись глядачами «Харчовик», адже зустрічались територіальні сусіди. За декілька хвилин до матчу учасники фанклубу «Зорі» на стадіон занесли 16-ти метровий прапор з емблемами команди та написом «Хоростків», зайнявши один із секторів протилежної від центральної трибуни, і вже до кінця гри несамовито підтримували свою улюблену команду.

У 16.10 під звуки козацького маршу у виконанні місцевого оркестру бригада арбітрів на чолі з Олександром Циганковим вивели команди на газон. Голова ФФГР Віталій Остафійчук відкрив урочисту частину дійства і передав вітання від голови ФФТО Тараса Юрика.

Склад «Олімпії»: Максим Мудрий, Володимир Підодвірний, Андрій Яремчук, Василь Галак, Михало Зубик, Роман Ватраль, Іван Федорчук, Іван Фостик, Володимир Явний, Фархан Черкезов, Андрій Адам’як.

Резерв: Богдан Задонський, Іван Коваль, Володимир Лопуховський, Богдан Слупсбкий, Роман Слободян, Іван Мульський, Іван Холод.

Склад «Зорі»: Роман Поліщук, Олег Скотецький, Олександр Нетеча, Руслан Мельник, Петро Сокіл, Богдан Городовий, Ігор Шубалий, Іван Бабій, Михайло Побережник, Сергій Олексюк, Василь Павлик.

Резерв: Андрій Шпак, Віталій Панило, Ігор Кулак, Павло Балух, Володимир Ваверчак, Олександр Комасюк, Василь Вільховецький.

Розпочали команди вже свою третю гру в цьому сезоні (в чемпіонаті зіграли у нічию 0-0, та 1:0 у Хоросткові перемогла «Зоря») практично без розвідки, але в основному з боротьбою в середині поля. Практично перший небезпечний стандарт із метрів 35-ти на 13 хвилині матчу Олександр Нетеча реалізував у взяття воріт та відкрив рахунок у матчі. На 16-тій хвилині помилились захисники хоростківчан, але Іван Федорчук вигідним моментом не скористався. Вже через 3 хвилини Михайло Побережник мав чудову нагоду вийти на побачення з голкіпером, але наступив на м’яч і момент утратив. На 21-шій хвилині той же Побережник все ж вийшов віч-на-віч, але не зумів переграти Романа Поліщука. Слідкуючи за епізодом, зробивши паралельний швидкісний ривок, травмував м’яз ноги головний арбітр матчу Олександр Циганков і після наданої медичної допомоги помінявся з першим асистентом Ігорем Чаплієм, який на 42-гій хвилині, без роздумів, після порушення у карному майданчику хоростківчанами правил, вказав на одинадцятиметрову позначку. Виконувати пенальті взявся капітан «Олімпії» Андрій Адам’як і не схибив – 1:1. Уже за хвилину Ігор Шубалий з правого флангу віддав пас Побережнику, і той нарешті з третьої спроби свого домігся – 2:1 на користь «Зорі» і команди йдуть на перерву.

На самому початку другого тайму Фархан Черкезов відмінним уларом поновлює «статус-кво» – 2:2.

55 хв. – Побережник вривається у карну зону і його збивають – пенальті. Удар Нетечі – 3:2. Ще 13 хвилин на полі буде боротьба двох рівних команд, і «Олімпія» пробувала відігратись. На 65-тій Сергій Олексюк, «накрутивши» щонайменше трьох суперників, навісив у центр карного, після чого Побережник, як і Нетеча, забиває свій другий гол у матчі.

Все. «Олімпія» змирилась. На полі домінувала лише одна команда. Вже за 2 хвилини Сергій Олексюк до «асиста» додає забитий м’яч, взявши ініціативу в свої руки, точніше, ноги, отримавши м’яч в центрі поля, пройшов до воріт – пробив – удар парирував голкіпер, але на добиванні Олексюк свого домігся – 5:2.

78 хв. – Богдан Городовий ставить крапку у впевненій перемозі своєї команди – 6:2 на користь «Зорі».

Не знаю, як хто ставиться до цифри тринадцять, але капітан хоростківчан Олександр Нетеча, очевидно, точно вважає її фартовою. Граючи під номером 13, на 13 хвилині матчу він розпочинає лік забитим м’ячам у фіналі і підносить над головою вже тринадцятий за часів Незалежності здобутий Кубок Гусятинського району з футболу.