міжрайонний футбольний турнір з присвятою річниці Майдану, пам`яті героїв Небесної сотні та вояків, полеглих на сході України

 22.11.2015
Тернопільська область

Уже вдруге ось так, в одну із неділь листопада, ігрове поле джуринського стадіону сповнюється надзвичайним сплеском емоцій. Бо тут знову відбувся міжрайонний футбольний турнір, уже другий, – з присвятою річниці Майдану, пам`яті героїв Небесної сотні та вояків, полеглих на сході України за її волю і суверенітет.

 

Знову був коровай дорогим гостям на українському вишиваному рушнику. Відкриття свята, влаштованого самісінько на Дмитра, оголосила ведуча Ірина Голодрига. Злинув Гімн України, а потому новообраний Чортківський міський голова Володимир Шматько, родові корені якого започатковані в Джурині, і представники кожної команди-учасниці турніру вирушили з квітами до могили нашого земляка – воїна АТО Руслана Коцюка.

Патріотичний вірш про воїнів світла, Революцію Гідності задекламувала Світлана Ковцун. А парох села, о.Степан Кацан Божим словом поблагословив усіх присутніх і окропив свяченою водою. Всі разом співали «Многая літа!». Відтак було запрошено до слова ініціатора влаштування турніру – керуючого фірмою ПАП «Полівці» Жана Поля Продома, який засвідчив свою велику повагу до пам`ятних патріотичних подій в Україні. Разом з ним бажаними гостями на святі стали заступник керуючого Тетяна Столяренко, генеральний директор фірми Олександр Маленький та його заступник Володимир Михайлюк. Потому мав слово й Володимир Шматько – він теж вітав громаду як учасник Майдану та АТО. Виступив і начальник відділу у справах молоді та спорту РДА, голова НОК району Олег Галущак. А так відбулося нагородження срібного призера відкритої першості Чортківщини з футболу 2015 року – ФК «Вікторія» с. Джурин. Урочисту церемонію виконали вже згадані В. Шматько та О. Галущак, допомагала і Мар`яна Коцюк.

Нагородили ще й найбільш причетних, Почесними грамотами і медалями – генерального спонсора ФК Жана Поля Прюдома, спонсора команди (директора ПП «Віго», депутата Чортківської районної ради від партії «Сила людей») Івана Блаженка, заступника генерального директора фірми Володимира Михайлюка, лідера фан клубу і ультрас «Смерічка» Степана Стадника. Пощастило на слово й мені і, повірте, я мав що сказати, а ще більше – подякувати. Бо скільки небайдужих людей більш як півроку, під час сезону, активно допомагали нам! То й генеральний спонсор, і підприємці села, і фани... Від імені численних шанувальників футболу мав я за честь привітати з наступаючим святом – Днем працівників сільського господарства наших меценатів. І ще – представити учасників турніру. А ними стали команди: ФК «Зелена» (Бучацький район), неодноразовий чемпіон району і багаторазовий володар кубка та суперкубка району, учасник змагань на кубок області «Козацька слава» (представник команди Володимир Гогусь); ФК «Вербівці» (Теребовлянський район), одна із сильніших кубкових команд Теребовлянщини (представник Михайло Коломойченко); ФК «Оришківці» (Гусятинський район), одна із сильніших команд Гусятинщини і неодноразовий володар кубкових змагань району (представник Олег Мацієвський); ФК «Вікторія» (с. Джурин) – титули вже прораховано вище, це команда, що тепер перебуває в зеніті слави (представник Богдан Островерха).

Відбулося жеребкування турніру та почалося незабутнє спортивне дійство. Про отримані емоції не треба й говорити. Перша гра, де в поєдинку зійшлися «Вербівці» та «Оришківці», завершилась рахунком 1:0 на користь теребовлянців. У другій під гучне скандування ультрас і вірних їй фанів грала наша «Вікторія» із «Зеленою». Драматична і безмежно захоплююча гра, що тримала всіх в неймовірній напрузі, закінчилась сумою забитих м`ячів 4:2 на користь бучаччан. Потому за третє місце турніру грали «Вікторія» й «Оришківці» – результат 3:0 на користь господарів поля. А фінальна гра між «Зеленою» та «Вербівцями» – 1:0, виграла «Зелена». Отож, місця розподілилися в такий спосіб: перше за гравцями з Бучацького району (великий кубок і Диплом І ст. та кований виріб від спонсора Івана Блаженка), друге у теребовлянців (кубок і Диплом ІІ ст.), наші джуриняни стали третіми (кубок і Диплом ІІІ ст.), а гусятинцям дісталося четверта сходинка п`єдесталу шани (кубок і Диплом ІV ст.). Треба зазначити, що обслуговував турнір на професійному рівні суддя Іван Поліщук, асистентами арбітра стали Іван Блаженко, Володимир Братків, Володимир Стасишин.

Від головного спонсора – Жана Поля Прюдома відзначені Грамотами та призами кращі нападаючий турніру Богдан Богородиця (ФК «Зелена»), кращий півзахисник Віталій Дочук («Вербівці»), кращий захисник Віталій Скавуляк («Вікторія»), кращий воротар Віктор Григорчук («Оришківці»). А від Івана Блаженка, другого спонсора, кованими виробами його фірми нагороджені визнані кращими у своїх командах гравці Анатолій Гуменний, Петро Ковальський, Ігор Ковальчук, Володимир Нідзельський із ФК «Зелена», «Вербівці», «Вікторія» та «Оришківці». Під час нагородження Ж.П.Прюдом вимовив фразу, зустрінуту бурхливими оваціями: «До зустрічі на ІІІ міжрайонному турнірі вже на оновленому футбольному полі в Джурині!». І як, скажіть, було не втішатись, коли цей чоловік пообіцяв докласти фінансових зусиль, щоб футбльний газон в нашому селі став найкращим в області!

Турнір тривав від 10-ї години ранку до 17-ї вечора – фактично весь світловий день. Добре частування на весь цей час забезпечили наші гостинні джуриняни: самої рибної юшки зварили аж 100 літрів! А ще охоче пригощали козацькою кашею з м`ясом, картоплею по-домашньому, кавою й солодощами. Бо ж люду зійшлося та з`їхалось нелічено. Кухню і професійні кухарські казани та потрібне кухонне обладнання забезпечили вже згадуваний не раз Ж.П.Прюдом і його фірма, Ігор Самборський, Надія Шматько, Руслан Нагаєвський, Богдан Франків, Володимир Стадник. Доклалися до різноманіття такого столу Володимир та Віталій Керничні, Ярослав, Надія Хамчуки, Іван Малий, Іван і Наталія Півтораки, Оксана Спринська, Анастасія, Оксана Шевчук, Ірина Стадник, Володимир Дядів. Господарили біля кухні, забезпечуючи її безперебійний процес, Євгеній Рогулько та Віталій Іваськів. Гостей і меценатів особливо гостинно приймали Ярослава Братків, Ярослава та Анна Віцентович, Христина Стасишин.

Музичний супровід свята, що вдалося на славу, то зусилля директора СБК Дмитра Сякалюка, Сергія та Святослава Іваськівих, про електрообладнання поклопоталися Петро Старик, Володимир Гриньків, Микола Гопанюк, Богдан Витайло, Володимира Стадник. Ось так всі разом, громадою, ми і організували та провели міжрайонний футбольний турнір – він став великим і змістовним патріотичним дійством, що має не тільки спорт. Він став великим і змістовним патріотичним дійством, що має не тільки спортивне наповнення, а ще й значний патріотичний наголос.