На Тернопільщині відбувся відкритий обласний турнір з козацького баготоборства "Козацькі розваги"

 23.06.2015
Тернопільська область

OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption] Відродження історико-культурних традицій, духовності українського народу шляхом залучення молоді та широких верств населення до занять фізичною культурою і спортом – такі цілі і завдання проведення відкритого обласного турніру з козацького баготоборства, що відбувся 21 червня 2015 року у м. Хоростків, що на Тернопільщині.

Учасники турніру продемонстрували, що звичаї та традицій козацтва ще живуть та передаються із покоління в покоління, продемонстрували силу, витривалость, швидкость, спритність та волю до перемоги та мужність сучасних козаків та заохочували своєю вправністю усіх глядачів, які зібралось чимало, займатись фізичною культурою і спортом .

Вісім команд – учасниць змагань гідно представили свої колективи. Це команда "Козацька рада" із села Сидорів Гусятинського району , "Козацька січ-2" з Хоросткова цього ж району, "Надія України"- команда воїнів АТО, команди із села "Верхівці 1" "Верхівці 2" та "Верхівці 3" Гусятинського району, колектив "Байканур - Хоростків" Гусятинського району, команда із с.Яблунів Гусятинського району.

Учасники розпочали змагання з вправи „Чумаки” – по черзі, переносили чотири мішки вагою 70 кг на віз. Вправа закінчилась після того, як останній мішок було завантажений на віз. У вправі „ Колода” учасники піднімали колоду вагою 70 кг із землі на максимальну кількість разів за 1 хв. 30 сек. За умовам випробування „Вправний каменяр” на дистанції розміщено 3 каменя вагою 70кг., 80кг.,90 кг. Кожен учасник повинен був підняти камені на підвищення за найменший час. У вправі „Колесо” учасники перекидали колесо вагою 260 кг на максимальну кількість разів за 1 хвилину 30 секунд. У вправі „Козацька вдача” „козаки” змагались у перетягуванні линви довжиною 12м.

Після проведення турніру відбулись також змагання з армспорту.

Після нелегких випробувань змагання підійшли до фінішу та визначились переможці. Перше місце з результатом 9 очок виборола команда

„ Баканур- 3 Хоростків ” у складі двох братів Машути Володимира та Олександра, друге місце з результатом 15 очок виборола команда „Козацька січ-2”з Хоросткова у складі Сергія Вавришина та Андрія Киби, третє місце посіла команда „Козацька рада”із Сидорова Гусятинського району, яку представили Мирослав Олійник та та Микола Дукаш, четверте місце, набравши 21 очко завоювала команда „Верхівці 1”,Гусятинського району у складі Івана Федишина та Андрія Богоноса.

Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” дякує Василю Володимировичу Шевчуку за вагому допомогу в організації турніру.

Переможці та призери отримали грамоти та медалі від організаторів – департаменту сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації, Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення „ Спорт для всіх”.