На Тернопільщині відбувся збір-змагання юних рятувальників

 29.05.2015
Тернопільська область

20 травня на навчально-тренувальній базі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області відбувся традиційний VIII-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Л.О. Кудринського.

В змаганнях взяли участь понад 130 учасників з 16-ти команд. Всі вони переможці районних та міських змагань.

Головною метою збору-змагання є пропаганда серед дітей та молоді здорового і безпечного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, оволодіння навичками самодопомоги та взаємодопомоги, психологічної підготовки до реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху «Школа безпеки» в області.

Відкрив захід голова обласної державної адміністрації Степан Барна. Він побажав юним спортсменам наснаги та перемог, висловивши впевненість, що знання та навички, які молодь отримує у змаганнях «Школа безпеки», будуть сприяти популяризації здорового і безпечного способу життя.

Впродовж напруженого дня команди змагалися за звання найкращої. Організатори змагань на всіх етапах створили умови, наближені до реальних, що допомогло дітям по-справжньому показати свої рятувальні здібності. На юних рятувальників очікувала насичена програма: пожежно-рятувальна смуга перешкод, подолання зони техногенної аварії, рятувальні роботи з висотної будівлі, надання першої медичної допомоги постраждалому, тестування з основ медичних знань та БЖД, конкурс агітаційно-презентаційних матеріалів з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.

Цього року змагання відбулись увосьме. І кількість їх учасників свідчить про те, що зацікавленість до таких випробувань не зменшується, а професія рятувальника стає дедалі популярнішою. Недитячій витривалості позаздрять навіть професійні рятувальники. Спостерігаючи за учасниками, можна бути впевненими, що наше життя в безпеці, доки є такий ентузіазм до рятувальної справи.

Переможцями в загальнокомандному заліку серед загальноосвітніх шкіл Тернопільської області стала команда з Почаєва, друге місце вибороли юні рятувальники з м. Тернополя та на третьому місці учасники зі Зборова.

У підсумку переможців нагородили перехідним Кубком пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Л. О. Кудринського, грамотами Управління ДСНС України в Тернопільській області, обласного відділення ВГДР “Школа безпеки”, кубками, медалями та цінними подарунками від організаторів та спонсорів, а від сім’ї Кудринських переможці отримали солодкий приз – торт.

Організували обласний збір-змагання юних рятувальників: Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області,

управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.