Найспритніші тернопільські школярі виборювали першість у фестивалі дитячої легкої атлетики

 01.12.2017
Тернопільська область

184 учні з 23 шкіл міста Тернополя стали учасниками зональних змагань фестивалю за програмою ІААF «Дитяча легка атлетика». Тривали такі випробування впродовж листопада, і у фінал вийшли найспортивніші та найспритніші тернопільські школярі. Визначення фіналістів відбулося за системою загального заліку, що дало можливість вибрати найсильніші команди. Відтак, 22 листопада у залі для спортивних ігор ТНПУ ім. В. Гнатюка вирували справжні баталії, учасники завзято боролися за перемогу у фіналі. Родзинкою заключного етапу змагань стала оновлена програма випробувань. Юні легкоатлети продемонстрували свою швидкість та спритність у естафетах: «біг із стійками та бар’єрами», «драбинка», «хрестик», «багатоскоки», «метання спису», «метання диску» та «Формула-1».

Аби змагання пройшли на найвищому рівні, а результати були справедливими, для суддівства були запрошені члени збірної команди Тернопільської області з легкої атлетики – студенти та випускники факультету фізичного виховання ТНПУ ім. В. Гнатюка.

У нелегкій боротьбі лаври першості здобула команда ТЗОШ №24 (представник команди – В. Войнаровський). ІІ місце завоювали представники ТЗОШ №3 з поглибленим вивченням іноземних мов (представник команди – Л. Булич). ІІІ місце посіла команда ТСШ №7 з поглибленим вивченням іноземних мов (представник команди – В. Русанюк).

Організатори фестивалю: Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення спільно з Федерацією легкої атлетики Тернопільської області, за підтримки ТМР. Призи для учасників та переможців забезпечили Тернопільське обласне відділення Національного олімпійського комітету України, ТМ «Ласунка», мережа магазинів «Спортландія».