«Перші кроки» випробували школярів мікрорайону «Центр»

 22.10.2015
Тернопільська область

У мікрорайону „Східний”, де розпочались змагання серед учнів 4-х класів „Перші кроки” Тернополя, естафету прийняла загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, де зібрались школи, що відносяться до „Центру”, щоб помірятись силами та поборотись за вихід до фінальних змагань.

 

У спортивному залі третьої школи зібрались команди ТЗОШ № 18, ТЗОШ №13, ЗОШ №8, ТНВК ШПЛ №2, ТЗОШ №4, Тернопільської спеціалізованої школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, ТНВК „Школа-ліцей №6 ім. Н.Яремчука і звичайно господарки змагань Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

 

Усі команди-учасниці змагань, як завжди, сумлінно готувались до випробувань, адже „Перші кроки” у нашому місті проводяться вже багато років та стали традиційними та улюбленими серед четверокласників міста.

 

Ось розпочався перший вид змагань – виконання цілим класом комплексу вправ ранкової зарядки під командуванням спеціально підготовленого хлопця або дівчини. Це вимагає від дітей неабиякої концентрації уваги та виконання вправ ранкової зарядки, доведеної майже до автоматизму. Ці необхідні дітям навички залишаться з ними на все життя та допоможуть слідкувати за своїм здоров'ям, підтримувати себе у хорошій спортивній формі.

 

Ось розпочалась і основна частина змагань-це ще п'ять різноманітних естафет, що вимагають розвитку швидкісних якостей та спритності, зокрема, „Біг змійкою”, „Естафета зі скакалкою”, влучності та техніки володіння м'ячем в естафетах „Баскетбол” та „Ведення м 'яча”.

 

Болільники самовіддано вболівали за свої улюблені команди, а результати виявились такими: перше місце у мікрорайоні „Центр” виборола команда Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, друге місце завоював колектив ТНВК „Школа-ліцей №6 ім. Н.Яремчука”, третє місце посіли учні Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13. Перші дві команди-призери з мікрорайону „Центр” потрапили до фінальних змагань, які відбудуться 5 листопада 0 14 годині у спортивному залі третьої школи.

 

Організували змагання: Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” спільно з Управлінням освіти Тернопільської міської ради та Тернопільським обласним відділенням НОК України.