Розвантажувальна гімнастика на Тернопільщині

 14.08.2019
Тернопільська область

Тернопільським обласним центром фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” та Скалатським комунальним центром фізичного здоров 'я населення “Спорт для всіх”  з серпня по вересень цього року проводиться розвантажувальна гімнастика в рамках місцевої ініціативи Скалатської об'єднаної територіальної громади “Доторкнись до мережі”, що реалізується в рамках програми “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities).

В рамках проведення вищеназваного заходу в селах Колодіївка, Городниця, Поплави, Магдалівка, Поділля, Ст.Скалат та місті Скалат, Підволочиського району, Тернопільської області,   по двадцять людей старшого віку у кожному населеному пункті, навчаються  правильно розвантажувати свій організм після роботи з комп'ютером. Учасники вивчають  комплекс вправ для розвантаження  очей та розвантаження та зміцнення м'язів спини. Це допоможе людям старшого віку долучитись до ведення здорового способу життя,  слідкувати за здоров'ям очей та зміцнити м'язи спини та живота, що є профілактикою та одночасно лікуванням остеохондрозу хребта.

Вищеназвані заходи вже відбулись у    селі Поплави, Скалатської об'єднаної територіальної громади. Дорослі та діти, які працюють за комп'ютером виконали комплекс вправ для спини та очей. Організатори заходу сподіваються, що вищеназвані комплекси вправ знадобляться дорослим та дітям у подальшому житті та допоможуть зберегти здоров'я.

Всі учасники нагороджені призами з логотипом “Спорт для всіх”.