«Рухаємо Тернопіль» довів, що Тернопіль – спортивне місто

 06.05.2016
Тернопільська область

Пропагувати спорт і здоровий спосіб життя мав на меті загальноміський фестиваль „Рухаємо Тернопіль”. Такий захід відбувся у неділю, 29 травня. Проводився він у нашому місті вперше, зате вразив своєю масштабністю.

Розпочалась акція на Театральному майдані розминкою для всіх учасників та легкоатлетичним забігом вулицями Тернополя, а продовжилась у парку ім. Т.Г.Шевченка. Щоб взяти участь у забігу Тернополяни реєструвалися з 12 години. Його учасниками стали діти, молодь, і навіть пенсіонери. Разом із тренерами із фітнесу вони активно виконували розминку під музику, а потім стартували на дистанції 1,9 км. Після того, як пролунала команда стартера, розпочався рясний дощ, і учасникам довелось бігти до фінішу під дощем, однак це не зупинило палких шанувальників спорту.

У забігу взяв участь мер міста Тернополя, Сергій Надал.

Фінішували учасники в парку ім.Т.Г.Шевченка, там і отримали свої нагороди. Учасники забігу мали змогу взяти участь у лотореї від підписників „RIA – плюс” та у різноманітних майстер-класах та спортивних турнірах. Кожен відвідувач парку цього дня міг ознайомитись із різноманітними видами спорту, які культивуються у нашому місті, взяти участь у змаганнях з роликових ковзанів, стрітболу, дартсу, тенісболу, флорболу, турнірі з волейболу, мультигонці „Горгани ТЕ”. Із захопленням усі відвідувачі парку спостерігали та брали усть у майстер-класах з фітнесу, йоги, пілатесу, степ-аеробіки, перегонах на роликах, спостерігали за показоваими виступами з віндсерфінгу, фітнесу, фехтування, карате, греко-римської боротьби, танцювальних колективів, бойового гопаку, спортивної гімнастики та ін.

На острівку „Чайка” представники газети „ RIA – плюс ” проводили різноманітні цікаві конкурси для малечі.

Свято вдалось! Тернопіль – довів, що це спортивне місто!

Організаторами спортивного дійства виступили Медіа-Корпорація РІА, Тернопільська міська рада, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”, генеральний партнер – будівельна кампанія „Матла”, яка підтримує різні культурні акції для розвитку нашого міста та активного способу життя у ньому.

Свято вдалось! Тернопіль – довів, що це спортивне місто!