Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація

 12.04.2016
Тернопільська область

На Тернопільщині, у м.Теребовля, відбулись спортивно-масові заходи серед дітей та молоді "Рух заради здоров'я” під гаслом „Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація” з нагоди Всесвітнього дня здоров'я.

Справжнє спортивне свято для дітей організували Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” та Теребовлянський міський центр фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх” Теребовлянської міської ради.

Команди 5,6,7 класів із Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Теребовлянського НВК, Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, та Теребовлянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів№3 з поглибленим вивченням іноземних мов, зібрались у святково прикрашеному спортивному залі національними прапорами та банерами Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення„Спорт для всіх”, місцевого стадіону „Колос”, щоб визначити, яка команда краще підготовлена не тільки щодо розвитку фізичних якостей, але й у обізнаності у питаннях здорового способу життя та ерудиції у галузі спорту.

Свято розпочалось із привітання учасників змагань, одягнутих у єдину спортивну форму, організаторами, зокрема привітати школярів завітала заступник міського голови м.Теребовля – Людмила Миколаївна Колісник. Після щирих побажань учням успішних стартів та вдалих виступів від організаторів, учасники спортивного дійства із захопленням спостерігали представлення команд від кожного навчального закладу, – це і чудові номери на спортивну тематику, і виступи художньої самодіяльності. Кожна команда також приготували й різноманітні гасла на спортивну тематику, які підбадьорювали та надавали спортивного „запалу”, як учасникам команд, так і усім глядачам.

Ось і розпочались довгоочікувані змагання. Хлопці та дівчата сперечались в естафетах „Біг змійкою”, „Баскетбол”, „Човниковий біг”, „Боулінг”, „Ведення м'яча”, вікторині на спортивну тематику, яка містила у собі десять різноманітних запитань, а учасники з трьох варіантів відповіді повинні були вибрати єдину правильну.

Команди переживали та „боліли” за виступи своїх рідних команд, Ще довго не вщухали гомін та оплески. Прийшов час підбивати підсумки.

Серед команд п'ятих класів з чотирьох шкіл-учасниць, перемогу виборола команда „Олімпіонік” Теребовлянської №1 ЗОШ І-ІІІ ступенів, друге місце зайняла команда Теребовлянського навчально-виховного комплексу, третє місце посів згуртований колектив Теребовлянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3.

Серед шостих класів здобула перемогу та просіла перше місце команда Теребовлянського навчально-виховного комплексу, друге місце виборола команда „Олімпіонік” Теребовлянської №1 ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє місце посіла команда Теребовлянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3.

Серед сьомих класів переможцем стала команда команда „Олімпіонік” Теребовлянської №1 ЗОШ І-ІІІ ступенів, друге місце виборола команда Теребовлянського навчально-виховного комплексу, третє місце посіла команда Теребовлянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3.

Команди-переможці та призери змагань нагороджені грамотами, відзнаками та нагородною атрибутикою з логотипом Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” та м'ячами від Теребовлянського міського центру фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх”. Команди, які посіли четверте місце, отримали відзнаки та призи на згадку з логотипом обласного центру.