“Школа плавання” протягом літа працювала в Залізцях

 17.08.2020
Тернопільська область

Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчих заходи  для дітей у літній канікулярний період    «Школа плавання» протягом літа тривали в Залізцях, Зборівського району, що на Тернопільщині.

На місцевому мальовничому ставі там протягом літа проводились навчання плаванню для дітей шкільного віку. Заняття проводились відповідно до вимог до занять з дітьми під час карантину.

Адже плавання дуже корисне для здоров'я дітей та дорослих, зокрема, це загартування організму, формування правильної постави та лікування сколіозу в комплексному лікуванні порушень постави, разом з масажем та лікувальною фізкультурою.

Заняття проходили з червня по серпень, а навчались плаванню діти із смт. Залізців та навколишніх сіл, та навіть Кременця, Львова та Києва, які приїжджали на відпочинок до своїх родичів.

Тренування передбачали інструктаж з техніки безпеки, загальнорозвиваючі та спеціальні вправи на суші, дихальні вправи. Кожна дитина спочатку навчалась  плаванню кролем на грудях, потім на спині та техніці володіння брасом. Окрім цього в кожне заняття включаються вправи, які тренують дихання. Протягом десяти та  більше занять усі діти оволодівали основними навичками плавання різними стилями.

Уміння та навички, які отримали діти під час занять, залишаться з ними на все подальше життя.

Спортивне літо триває!