Театральний майдан у Тернополі став спортивною ареною для борців, боксерів та кікбоксерів, велосипедистів тріалу, шахістів та шашкістів, легкоатлетів

 30.06.2015
Тернопільська область

28 червня тернополяни відзначили Олімпійський день – Театральний майдан став спортивною ареною для борців, боксерів та кікбоксерів, велосипедистів тріалу, шахістів та шашкістів, легкоатлетів. Заходи відбулись за участі учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів, федерацій з видів спорту і просто людей, які ведуть здоровий спосіб життя.

Спортивне свято розпочалося змаганнями «Веселі старти», де діти молодшого та середнього шкільного віку мали змогу випробувати себе в цікавих естафетах.

Вперше в змаганнях взяли участь немовлята. Перегони з повзання «Вправний повзунець» принесли радість не лише діткам до 1 року та їх батькам, а й численним глядачам.

Свою майстерність демонстрували чемпіони України з велотріалу.

Тернопільський осередок Міжнародної Федерації Бойового Гопака вразив глядачів видовищним виступом.

Майстерність у катанні на роликових ковзанах показали вихованці ДЮСШ «Екстрім». Тернопільська школа з футболу презентувала спортивну гру "теніс бол".

На облаштованому рингу пройшли турніри з боксу, кікбоксингу, панкратіону та фрі-файту На борцівському килимі змагались вихованці дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з греко-римської боротьби.

Школа вуличного танцю «NINO» запалила своєю енергетикою присутніх сотень глядачів. Аплодисменти дісталися колективу фанк-аеробіки від спортивного танцювального центру та срібним призерам чемпіонату України з зі спортивної аеробіки – команді ЗОШ № 14.

Тернопільська ДЮСШ з футболу продемонструвала спортивну гру – тенісбол.

Організатори заходу визначили юних спортивних ерудитів в Олімпійській вікторині.

Перед родзинкою Олімпійського дня – легкоатлетичними забігами учасники заходу провели традиційну Олімпійську розминку.

Учасників свята привітали керівники Тернопільщини – голова обласної державної адміністрації Степан Барна та голова обласної ради Василь Хомінець.

Завершилося спортивне дійство масовими забігами на дистанцію 600 метрів.

Організаторами Олімпійського дня стали обласна державна адміністрація, Тернопільська міська рада, обласне відділення НОК України, департамент сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради, обласний центр «Спорт для всіх» та Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.