«Ти зможеш, якщо зміг я» крокує Тернопільщиною

 15.12.2015
Тернопільська область

Всеукраїнські святкові спортивні заходи „Ти зможеш, якщо зміг я” серед дітей-вихованців дитячих спеціалізованих закладів завітали на Тернопільщину. Вони розпочались ще у листопаді цього року та триватимуть до кінця грудня у великих та малих містах нашої країни. Адже шанобливе ставлення до власного здоров’я та звичка до регулярних занять фізичною культурою та спортом дуже важливою для дітей та підлітків. Особливо це потрібно для діток дитячих спеціалізованих закладів, для дітей, які не мають батьків, сиріт та напівсиріт. Щоб вони мали перед собою гідний приклад щодо їх подальшого життя, важливо сформувати у діточок свідому потребу до занять фізичною культурою і спортом, популяризувати серед них здоровий спосіб життя. Заходи передбачають різноманітну спортивну програму – це естафети, змагання з різних видів спорту, різноманітні спортивні конкурси та вікторини та інші спортивні активності. Різноманітні спортивні змагання розпочались і на Тернопільщині.

 

Бережанський районний центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” спільно з Тернопільським обласним центром фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” провів серед дітей – вихованців Бережанської обласної комунальної ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання змагання з міні-футболу, настільного тенісу, шашок та акробатики, в яких взяли участь 107 хлопців та дівчат - вихованців інтернату.

 

У змаганнях з міні-футболу перемогу здобула команда „Динамо”, друге місце виборола команда „Реал”, третє місце посіла команда „Барселона”, четвертими стали „Карпати”. У змаганнях з настільного тенісу  серед юнаків перше місце виборов Дмитро Головацький, друге місце здобув Василь Деркач, третє місце посів Максим Абрамець. У змаганнях з настільного тенісу серед дівчат перемогла Людмила Яцків, друге місце виборола Тетяна Крушельницька, третє місце посіла Христина Гавва. У змаганнях з шашок серед юнаків перемогу здобув Микола Няйко, друге місце виборов Любомир Нагірянський, третє місце посів Василь Деркач. У змаганнях з шашок перемогу здобула Людмила Яцків, друге місце виборола Христина Гавва, третє місце посіла Наталя Нагірянська. Переможці та призери нагороджені грамотами та медалями Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”.

 

У змаганнях зі спортивної акробатики в старшій віковій групі переможцями стали Людмила Яцків, Яна Боднар і Василь Деркач, в середній віковій групі – Валерія Гриб (1 місце), Світлана Сидорович, Галина Луциків і Наталія Нагірянська (2 місце), в молодшій віковій групі – Олена Пулик і Юлія Сидорович (1 місце), Вікторія Сидорович (2 місце), Вікторія Криса і Марта Покришка (3 місце).

 

Теребовлянський районний центр „Спорт для всіх” спільно з Тернопільським обласним центром фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” у навчально-виховному комплексі Тернопільської обласної ради м.Теребовля з 16 листопада розпочав проведення різноманітних змагань, що триватимуть по 20 грудня. У програмі „Веселі старти” :„Коник-стрибунець”, „Силач”, „Перетягування линви” серед учнів третіх класів, змагання з настільного тенісу для учнів 8-11 класів, змагання з шахів і шашок для всіх бажаючих, також конкурс малюнка на спортивну тематику. Чортківський районний центр фізичного здоров’я населення „ Спорт для всіх ” спільно з обласним центром „Спорт для всіх” у Чортківській загальноосвітній школі-інтернаті І-Ш ступенів з 23 по 25 грудня проведе змагання з баскетболу та шашок.

 

Успішних стартів вам, хлопці та дівчата!