У Чорткові відбулись любительськиі велосипеді змагання крос-кантрі «Чортківський перевал»

 05.06.2015
Тернопільська область

31 травня у Чорткові відбулись любительськиі велосипеді змагання з крос-кантрі (змагання по пересічній місцевості) „Чортківський перевал”, які відбулись в рамках проведення Всеукраїнської фізкультурно-оздоровчої акції «Велодень» .

Метою проведення змагань є популяризацію велосипедного руху та здорового способу життя, вивчення попиту та зацікавленості цим видом спорту, підготовки учасників до змагань Всеукраїнського рівня.

У змаганнях мали змогу взяти участь усі, хто має більше 18 років. Змагання проводились по кільцевій крос-кантрі трасі.

Змагання проводились у трьох категоріях: жінки - 2 кола, любителі - 2

еліта – 3 кола.

В категорії "Любителі" мали змогу позмагатись учасники, які вперше беруть участь у змаганнях. В категорії "Еліта" змагались ті учасники, які вже брали участь у будь-яких велосипедних змаганнях хоча б одного разу. Учасники стартували та фінішували в Замку Гольських

м. Чорткова.

Згідно до правил проведення крос-кантрі Учасник, перебуваючи на дистанції, був зобов'язаний не перешкоджати обгону більш сильним суперником. У разі проходження будь-яких ділянок траси пішки, спортсмен не повинен був створювати перешкоди іншим учасникам заїзду та по можливості рухатися по краю траси. При виїзді учасника за межі траси, він був повинен повернутися на місце перетину розмітки і продовжити рух у межах розміченою траси.

Після закінчення всіх заїздів, а спортсмени долали дистацію протяжністю 11,6 км., визначились переможці:

у категорії аматори найшвидше подолав дистанцію та виборов перше місце Олексій Тимуляк, другу сходинку п'єдесталу пошани посів Василь Колодюк, третє місце виборов Іван Груб'як, серед жінок, перше місце виборола Наталя Олійник, друге місце виборола Іванна Синовіцька, третє місце посіла Людмила Петраш, у категорії еліта перше місце виборов Петро Страшецький, друге місце завоював Віталій Волинець, третє місце виборов Роман Бойчук.

Цікаво те, що із сімдесяти двох учасників змагань у велоперегонах на гірських велосипедах – маунтенбайку (вид крос-кантрі) вперше спробували свої сили аж п'ятдесят п'ять учасників, це означає, що вони обрали не тільки улюблений вид спорту, але й здоровий спосіб життя на усе своє подальше життя.

Організували змагання - Чортківський центр фізичного здоров'я населення

„Спорт для всіх”, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення „ Спорт для всіх” та велоспільнота м.Чортків.