У Тернополі відбулась традиційна просвітницька акція «Всеукраїнський Велодень»

 08.06.2016
Тернопільська область

У неділю, 5 червня, на Театральному майдані нашого міста випадкові перехожі із самого раку із цікавістю та навіть з доброю заздрістю спостерігали справжній „велосипедний бум”. Адже вже з десятої години ранку тут збирались дорослі і діти – любителі велосипедного спорту. З кожною хвилиною тут ставало все та веселіше та гамірніше. Любителі велосипеду стали у велику довгу чергу, щоб зареєструватись на участь у велопробігу вулицями міста. Учасники тим часом могли повправлятись у володінні велосипедом, їздою змійкою поміж фішками.

На майдані велолюбителі мали змогу у двох пунктах відремонтувати та відрегулювати свій велосипед. Це – подарунок від партнерів заходу.

Організатори свята запланували велопробіг вулицями міста, показові виступи спортсменів, змагання з велоспринту на 100-200 метрів у парку ім.Т.Г.Шевченка, велопікнік.

Свято проходило під гаслом: „Приїжджай сам та запрошуй друзів!” а друзі таки завітали до Тернополя – хлопці та дівчата із Ланівець, Заліщик та Підволочиська.

До дванадцятої години зареєструвалось близько трьохсот учасників. Ось нарешті і старт. Величезна велоколона, а цього року це рекордна кількість учасників, рушила за маршрутом велопробігу до вулиці 15 квітня- Київська, Центр, Дружба, Театральний майдан м. Тернополя. Майже півтори години тривав велопробіг вулицями нашого чудового міста. Ось і перші учасники повернулись на Театральний майдан. Настав час підведення підсумків. Спочатку суддівська колегія нагородила учасників, які подолали маршрут на велосипеді, одягнуті в українську національну вишиванку – це Сергій Дубик, його донечка Ясна та Володимир Крупа. Також організатори нагородили призами найстаршого учасника велопробігу – це Володимир Ліщук, 77 років – директор ДЮСШ „ЕКСТРІМ” з гірськолижного спорту. Наймолодша учасниця змагань – Поліна Савельєва, їй усього один рочок, яка подолала дистанцію у маленькому дитячому кріслі на татковому велосипеді та поряд із своєю мамочкою, яка їхала поряд із своїм чоловіком та донечкою. Поліна також отримала приз на згадку. Учасники велопробігу взяли участь у лотореї, переможці якої отримали призи від організаторів, партнерів та спонсорів дійства.

А це ГО „Асоціація велосипедистів Тернопілля”, ГО„Велоакадемія”,

ГО „Файні мандри”, ТОЦФЗН „Спорт для всіх”, актив спільноти „Терен”, спільнотами велосипедистів „Шприха”, „Тернопільські велосипедні покатушки”, за підтримки управління у справах сім'ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради. Партнери велопробігу: магазин туристичного спорядження „Горгани”, Тернопільський драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка, ресторація „Мамонт”, „Ненаукова ресторація”, магазин „Спортплюс”, веломайстерня.