У Тернополі відбувся ІX-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

 15.05.2017
Тернопільська область

11 травня на навчально-тренувальній базі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області відбувся традиційний ІX-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського. Цей збір пройшов під патронатом Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області та за активного сприяння:

- Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Тернопільської облдержадміністрації;

- Управління освіти та науки Тернопільської облдержадміністрації;

- Управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської облдержадміністрації ;

- Відділу сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації;

- Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області;

- Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України

- Координаційної ради Тернопільського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки”;

- Громадської організації “Тернопільська обласна організація інвалідів Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України”;

- Тернопільської обласної та міської організацій Української спілки ветеранів Афганістану;

- Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України;

В змаганнях взяли участь понад 130 учасників з 16-ти команд . Всі вони переможці районних та міських зборів-змагань. У відкритті заходу взяли участь представники органів виконавчої влади, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Тернопільщини, профспілок, громадських організацій.

Головною метою збору-змагання була популяризація серед дітей та молоді здорового і активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, оволодіння навиками само- та взаємодопомоги, психологічної підготовки з питань реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху «Школа безпеки» в області.

Організатори змагань та головна суддівська колегія на всіх дистанціях створили умови, наближені до реальних, що допомогло дітям по-справжньому показати свої практичні навички та знання з рятувальної справи.

В загальнокомандному заліку серед загальноосвітніх шкіл Тернопільської області перше місце здобула команда Зборівського району, друге місце вибороли юні рятувальники з м. Тернополя, третє місце дісталося вихованцям «Школи безпеки» Кременецького району.

Призерів нагороджено грамотами, медалями та цінними подарунками від організаторів та спонсорів, а переможців - перехідним Кубком пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Леоніда Кудринського.