В обласних змаганнях «Мама, тато, я - спортивна сім’я» перемогла сім’я Кізілових

 12.05.2015
Тернопільська область

У неділю, 10 травня, на спортивному майданчику ФСТ «Динамо» відбувся ІІІ етап обласних змагань «Мама, тато, я – спортивна сім я» з нагоди Міжнародного дня сім’ї. Десять сімей-учасниць, а це сім’ї Літинських, Бадло, Булич, Яворських, Чудик, Хацановських, Кізилових, Миколаїшин, Маліченко та Коваль зібрались, щоб поборотись за вихід до Всеукраїнських змагань.

Сім’ї змагались у різноманітних естафетах: «Мисливство» – потрібно добігти до лінії кидків та влучити літаючими тарілками у кільце; «Флорбол» – провести м’яч змійкою між кеглями та влучити у ворота; «Човниковий біг» – перенести почергово три м’ячі з одного обруча в другий. На перший погляд це просте завдання, але потрібно бути швидким та спритним. Естафета «Боулінг» на влучність сподобалась усім учасникам змагань. Естафета «Садіння та збір картоплі» завершила спортивну програму. Сім’ї також взяли участь у випробуванні на ерудицію у спортивній вікторині «Всезнайко», яка вимагала неабиякої обізнаності у сфері фізичної культури і спорту.

Хоча випробування проходили в обідній час, навіть погода сприяла проведенню змагань. Сонце на деякий час заховалось за хмарки. А учасників обвівав приємний, майже літній вітерець. Гарна погода та гарна ритмічна музика, що звучала під час змагань, створювала чудовий настрій.

У захоплених спортивною боротьбою учасників змагань дві години спливли майже непомітно. А ось і підсумки – перше місце з результатом у 28 очок виборола сім’я Кізілових, яка представляла Тернопільську ЗОШ №4. Друге місце, набравши 33 очки очки, виборола сім’я Булич, що презентувала команду ЗОШ №3. Третє місце з результатом 34 очки посіла сім’я Бадло, представивши ЗОШ №24. Четверте місце, маючи у підсумку 39 очок завоювала сім’я Миколаїшин із смт. Великі Бірки Тернопільського району.

В’ячеслав Кізілов – тато, переможець обласних змагань – військовий капелан Тернопільської області. Мама – викладач англійської мови та образотворчого мистецтва у ЗОШ №4 м. Тернополя. Син Ілля – учень 3-В класу цієї ж школи.

Галина Кізілова поділилася враженнями про змагання: « Я з дитинства любила фізичну культуру і спорт, адже займалась гімнастикою, волейболом, карате, легкою атлетикою. День був просто чудовим – можна було поспілкуватись у неформальній обстановці зі своїми знайомими. Так само займатись спортом любить тато – В’ячеслав. Ми хочемо прищепити нашому сину Іллі любов до занять фізичною культурою та використовуємо для цього будь-яку нагоду. Адже фізичну форму потрібно підтримувати регулярно не тільки батькам, але й дітям, та вірити у себе, свої можливості, усвідомити, що заняття спортом корисні». Галина Кізілова наголосила, що взяли участь у змаганнях через те, що самі цього дуже хотіли. І все вийшло – отримали перемогу.

Сім’я Кізілових представить Тернопільщину на фіналі Всеукраїнських змагань 14-16 травня у м. Київ.

Переможці, призери та учасники отримали нагороди і призи від організаторів змагань – департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Акцію також підтримав Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення.