Відкрита першість міста з оздоровчого бігу «Тернопільська Озеряна–2016»

 13.09.2016
Тернопільська область

Цьогоріч, 10 вересня, улюблена всіма любителями оздоровчого бігу, відкрита першість міста з оздоровчого бігу «Тернопільська Озеряна–2016», присвячена Дню фізичної культури і спорту, та Чемпіонат області з бігу на 9 км зібрали аматорів з 11 районів області та наших сусідів зі Львова, Житомира, Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Луцька, усього 133 учасники, 110 чоловіків та 23 жінки змагались між собою у 12 вікових групах.

Хоча погода була спекотною, учасники виявили свої найкращі морально-вольові якості, а головне – неабияку силу волі, перемогли не тільки над надважкими кілометрами, головне – перемогли самого себе – так, я можу , я можу це зробити! Пробігти навколо Тернопільського ставу 9 кілометрів не так просто, для цього потрібно було готуватись протягом усього року – щодня, або декілька разів на тиждень виходити на тренування, і робити це регулярно, без пропусків та звичайнісіньких лінощів.

Та ось нарешті настав довгожданий день старту. Дорослі та діти вишикувались на старті та рушили навколо ставу.

Вже через півгодини глядачі та болільники мали змогу зустріти переможця.

Вже через пів-години глядачі та больники мали змогу зустріти переможця Тернопільської Озеряни 2016 Андрія Коцюбко, який першим завершив біг з результатом 31,35с. Серед жінок перемогу здобула Ольга Славська -39,24с.

Переможцем «Тернопільської Озеряни-2016» та чемпіоном області серед чоловіків з результатом 31.35,0 с став майстер спорту з Козлова – Андрій Коцюбка, друге місце за ланівчанином Козлюком Тарасом – 32.06,0 с і третє місце виборов Даньків Назар – 32.46,0 с (Тернопіль–Козівський р-н). Чемпіоном області серед юніорів став Кравчук Владислав – 33.39,0 с, срібним призером – Воробець Володимир – 34.39,0 с, обоє з Тернополя, та бронза за Підгрушним Андрієм – 35.51,0 с (Тернопільський р-н). Серед жінок призери усі тернополянки: першою стала Лола Ольга – 45.13 с, друге місце виборола Обіход Інна – 47.16,0 с, і третім призером стала Васильків Олька – 48.05,0 с. Славська Ольга (Тернопільський р-н) з результатом 39.24,0 була першою на фініші серед юніорок і також в абсолютній першості, друге і третє місця за Юліями з Тернополя – Погурською (45.00,0 с) та Чохрій (45.42,0 с).

В командному підсумку в чемпіонаті області призерами стали:

І м м.Тернопіль – 1263 очки;

ІІ м Козівський р-н – 1145 очків;

ІІІ м Ланівецький – 1092 очки.

З результатами „Тернопільської Озеряни -2016” можна ознайомитись за ел.адресою:

http://fla-to.blogspot.com/

Судді також визначили наймолодших та найстарших учасників змагань. Наймолодшим учасником був Вадим Лось, йому 9 років, а наймолодшою учасницею, яка пробігла 9 км, була Юлія Чахрій, їй 10 років. Найстарший учасник серед чоловіків – Микола Нестеренко, йому 82 роки, серед жінок найстаршою шанувальницею оздоровчого бігу, гідно здолавши дистанцію Тернопільської Озеряни – 2016, стала Дарія Малюшевська, їй 71 рік.

Цікаво, що дистанцію «Тернопільської Озеряни» подолав фронтмен гурту «Тартак» Сашко Положинський , який у своїй віковій групі зайняв третє місце.

Головний суддя змагань – відповідальний секретар обласної федерації легкої атлетики Тернопільської області – Леонід Дахновський.

Переможці та призери змагань отримали грамоти та медалі від Управління у справах сім ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради. А наймолодші та найстарші учасники змагань– призи на згадку про змагання. Переможці змагань отримали грошові призи від Тернопільської обласної федерації легкої атлетики.

Організували змагання: Управління з питань фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації, Управління у справах сім ї, молодіжної політики і спортуТернопільської міської ради, Тернопільський обласний центр фізичного здоров я населення «Спорт для всіх», Тернопільська обласна федерація легкої атлетики.