Всеукраїнський в Бережанах!

 26.03.2015
Тернопільська область

З 19 по 22 березня у Бережанах відбувся традиційний відкритий турнір з шашок-64 пам’яті місцевого шашкіста Василя Іванишина, в минулому – головного художника Бережанського склозаводу.

Організатори змагань - районний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх", Бережанська молодіжна громадська організація "Рідне місто", ВП НУБіП «Бережанський агротехнічний інститут» та Бережанський краєзнавчий музей.

З вітальним словом до присутніх учасників турніру і гостей звернулися заступник директора агроінституту Михайло Русиняк, заступник мера міста Марія Бойко, вчений секретар ДІАЗ Надія Волинець, старший науковий співробітник краєзнавчого музею Микола Проців.

Крім місцевих шашкістів участь у турнірі взяли і спортсмени з Києва, Львівської області, Тернополя, а також районів Тернопільської області. Понад 30 учасників змагалися в групах "А" та "Б".

Цього року в турнірі не було очевидного фаворита. Отож по завершенні останнього туру у трьох учасників було по 12 очок з 16 можливих, призові місця визначились за допомогою додаткових коефіцієнтів. Переможцем стала МС з м.Новий Розділ Львівської області Зоряна Анісімова. Друге місце у МС Артема Прокопенка з Києва, третє місце здобув КМС Тарас Турчин з с.Ласківці Теребовлянського району. Кращий результат серед гравців Бережанщини у першорозрядника Олега Сендецького (7 місце).

Відзначу КМС Ореста Палихату з с.Золотники Теребовлянського району, котрий, попри участь в головному турнірі, зіграв чимало партій з місцевими любителями шашок. Також радує участь спортсменів з тернопільського Інваспорту, котрі з року в рік додають в силі гри і в майбутньому очікуємо від них призових результатів.

У групі "Б" переконливо переміг Йосип Лішко з Бережан (10 очок із 12). Друге місце посів Микола Леськів з Бережан, третє - у Марії Дуткевич з с.Куряни Бережанського району. Наймолодший учасник змагань – Денис Звіришин, учень 4-го класу Курянівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Призери у двох групах нагороджені медалями, грамотами й цінними подарунками.

Організатори турніру щиро дякують Володимиру Гичці, Наталії Романів, Ростиславу Мужанову, Остапу Білику, Роману Механіку, Мар’яну Безкоровайному за надану технічну і матеріальну допомогу.