Фестиваль «Моє село – моя родина» з нагоди Дня села Смолигів

 18.07.2017
Волинська область

16 липня 2017 року у с. Смолигів Смолигівської об’єднаної територіальної громади відбувся фестиваль «Моє село – моя родина». Організували свято Смолигівська об’єднана громада та Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Головною метою фестивалю є підтримка патріотичного духу населення, сприяння виховання у дітей і молоді любові та поваги до історії і культури рідного краю. Із привітальним словом до присутніх звернувся директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад. Він привітав усіх присутніх з Днем села, побажав процвітання, добробуту, миру та висловив надію на створення сільського центру ФЗН «Спорт для всіх» у Смолигівській територіальній громаді.

До насиченої програми свята входили показові виступи спортивних та мистецьких колективів, майстер-класи, конкурси, змагання з різних видів спорту, виступи вокально-інструментальних колективі, виставка місцевих народних умільців, конкурс солодкої випічки, козацьке таборування (екскурс в історію козацтва, демонстрація козацької зброї, козацькі змагання).

В рамках фестивалю працівники Волинського ОЦФЗН «Спорт для всіх» провели спортивну програму «Здоровий спосіб життя», до якої залучили понад 260 учасників, які брали участь у турнірах з волейболу, міні-футболу, настільного тенісу, настільного хокею, а також у різноманітних конкурсах зі стрибків на скакалці, дартсу, перетягування линви, набивання футбольного м’яча, штрафних кидків баскетбольним м’ячем, у вправах з гімнастичним обручем, у підніманні гирі 16кг, фрізбі, у влучних ударах по воротах. Також для учасників організували «Веселі старти» «Тато, мама я – спортивна сім’я » і змагання серед ДНЗ «Веселі старти». Діти та молодь були неабияк задоволені спортивною частиною свята та активно брали участь в конкурсах. До слова, спортивна зона працювала з 10.00 до 18.00 год.

Основними цілями та завданнями спортивної програми є сприяння духовному і фізичному розвитку молоді; формування традицій і культури здорового способу життя; організація активного змістовного дозвілля за місцем проживання та відпочинку; залучення населення до систематичних занять фізичною культурою та спортом; створення умов для підтримання індивідуального здоров’я людини, як стану повного фізичного та психічного благополуччя.

Отже, переможцями та призерами заходу «Здоровий спосіб життя» стали команди:

- з волейболу І місце посіла команда «Хорохорин», ІІ місце виборола команда «Сарнівка», ІІІ місце – команда «Перше травня»;

- з міні-футболу І місце виборола команда села Смолигів, ІІ місце – команда села Хорохорин, ІІІ місце – команда «Перше травня»;

- у змаганнях серед сімей «Веселі старти» «Тато, мама я – спортивна сім’я» І місце посіла сім’я Марушко, ІІ місце отримала сім’я Поліщуків, ІІІ місце зайняла сім’я Смаль.

Впродовж свята працівники Волинського ОЦФЗН «Спорт для всіх» провели також Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене» та інформаційно-пропагандистську кампанію «Червона картка», до якої долучилися всі учасники заходу.

По завершенню свята переможців та призерів як в командних, так і в індивідуальних видах спорту та конкурсах було відзначено грамотами, дипломами та призами від організаторів та спонсорів.