Фестиваль з гирьового спорту «ГИРЬОВА ВЕСНА - 2017»

 17.05.2017
Волинська область

14 травня у спортзалі Зимнівського НВК (с. Зимне) відбувся Фестиваль з гирьового спорту серед команд західного регіону України «ГИРЬОВА ВЕСНА - 2017», в якому взяли участь спортсмени з Волинської, Львівської, Рівненської, Тернопільської областей.

На території Володимир-Волинського району змагання такого рівня відбулися вперше, головним ініціатором проведення став Волинський обласний та Зимненський сільський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Осередок гирьового спорту у Волинській області.

Змагання з гирьового спорту є досить популярними серед юнаків, чоловіків та жінок, підтвердження цьому – була велика кількість спортсменів та повен зал уболівальників, які гаряче підтримували гирьовиків.

Організовано і урочисто відкрив змагання фахівець Зимненського сільського центру ФЗН «Спорт для всіх» Кондисюк. Також привітати учасників завітали Голова Зимненської Ярослав сільської ради Католика В’ячеслава Артуровича, голова осередку гирьового спорту Волинської області Євтушевський Володимир.

Змагання проходили у семи вагових категоріях, кожен учасник демонстрував своє уміння підняти гирю вагою 24 кг (поштовх двома руками та ривок лівою і правою), хто більше. Взяв на себе відповідальність головного судді змагань Книш Андрій.

Розпочали змагання спортсмени вікової групи юніори серед яких перемогу здобув Гвоздецький Владислав, друге місце виборов Сергіюк Микола, третє місце – Вовк Богдан. У ваговій категорії до 63 кг. серед чоловіків переміг Климчук Назарій (Тернопільська обл.). У ваговій категорії до 68 кг перемогу здобув кандидат у майстри спорту Скобельський Тарас (Львівська обл.), друге місце посів кандидат у майстри спорту Кудриль Владислав (Волинська обл.). У ваговій категорії до 73 кг перше місце завоював Скучинський Ігор (Волинська обл.), друге місце – кандидат у майстри спорту Кохан Ігор (Львівська обл.), третє – Грицуняк Ігор (Рівненська обл.). У ваговій категорії до 78 кг перемогу здобув кандидат у майстри спорту Концемал Дмитро (Львівська обл.), друге місце посів кандидат у майстри спорту Драган Микола (Львівська обл.). У ваговій категорії до 85 кг переміг майстер спорту Чубаєвський Юрій (Рівненська обл.), друге місце виборов кандидат у майстри спорту Сокол Вадим (Волинська обл.). У ваговій категорії до 95 кг перше місце завоював кандидат у майстри спорту Грицак Андрій (Рівненська обл.), друге місце – Квашук Назарій (Волинська обл.), третє – Сокол Павло (Волинська обл.). У ваговій категорії понад 95 кг чемпіоном став майстер спорту Лагуш Андрій (Львівська обл.), друге місце завоював майстер спорту Євтушевський Володимир (Волинська обл.), третє місце – Крайнов Микола (Волинська обл.).

Не обійшов стороною фестиваль і «слабшу» половину людства, жінок, хоча дивлячись на результати цих чудових спортсменок, слабкими їх ніяк не можна назвати. У ваговій категорії до 53 кг перемогу здобула кандидат у майстри спорту Лавринович Анна (Львівська обл.), друге місце посіла Іванів Тетяна (Львівська обл.). У ваговій категорії до 63 кг перемогла майстер спорту Рабош Оксана (Рівненська обл.), друге місце посіла Поліщук Ірина (Волинська обл.). У ваговій категорії до 68 кг чемпіонкою стала двохразова призерка чемпіонатів світу майстер спорту України Маліновська Оксана (Рівненська обл.), друге місце завоювала кандидат у майстри спорту Овчарук Наталія (Рівненська обл.).

Не менш видовищною була естафета серед гирьовиків трьох команд, в результаті якої перше місце посіла команда Волинської обл., друге – Рівненської, а третє місце дісталось команді Львівської обл. За підсумками змагань перше командне місце виборола команда Львівської області, друге місце – Рівненської, третє – Волинської.

Переможців і призерів змагань нагородили медалями та грамотами.

Після таких чудових змагань можна додати, що гирьовий спорт є частиною культури і традицій нашого народу, а досягнення українських гирьовиків приносять славу не тільки їм, а й нашій країні.

Тож вітаємо спортсменів з перемогами та бажаємо і надалі реалізовувати свій потенціал і досягати нових спортивних вершин на гирьовому помості!