ІІІ Міжнародний Фестиваль літньої Сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я»

 27.08.2019
Волинська область

З 22 серпня по 23 серпня 2018 року у м. Луцьку відбувається ІІІ Міжнародний Фестиваль літньої Сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я».

Загальне керівництво в організації та проведення Фестивалю здійснює ГО «Центр освіти Університет третього віку». Спортивна програма Фестивалю відбулася 22 серпня на стадіоні СНУ ім. Лесі Українки «Спортивне ядро». Проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів та змагань здійснювали співорганізатори фестивалю Волинським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Головною метою фестивалю є залучення людей поважного віку до фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів для активізації життєвої позиції і здорового способу життя.

У спортивній програмі прийняло участь понад 300 учасників у віці від 50 років і старші з 28 команд з Польщі, Словаччини, Туреччини та України.

Програма фестивалю включала спортивну та культурну частину. До спортивної входили змагання з 17 видів: біг на 60 та 500 метрів, штовхання ядра, настільний теніс, армрестлінг, спортивне орієнтування, змагання на байдарках, велофігурка, велогонка «Крос-кантрі», шахи, шашки, стрільба з пневматичної гвинтівки, дартс, брейн-ринг, спортивний бридж, спортивний конкурс «Універсальний спортсмен», спортивний конкурс «Універсальний силач».

Фахівцями Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» було проведено спортивні конкурси «Універсальний силач» та «Універсальний спортсмен» до яких було залучено 85 учасників.

Після підведення результатів виступів Фестивалю у командному заліку переможцем стала команда Університету третього віку в Дніпрі, ІІ сходинку завоював клуб «З легким паром!» міста Луцька, ІІІ місце посіла команда КЗ «Луцький міський ЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради.

 Під час фестивалю працівники Волинського ОЦФЗН «Спорт для всіх» провели Всеукраїнську інформаційно-пропагандистську акцію «Червона картка» - «Реальність починається з тебе», до якої залучили й іноземних учасників змагань. Під час акцій фахівці ВОЦФЗН «Спорт для всіх» закликали учасників займатися руховою активністю та берегти своє здоров’я.

По завершенню фестивалю переможці та призери змагань в кожному виді отримали медалі, кубки, призи та дипломи від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Фонду «Тільки разом», ГО «Відділення НОК України у Волинської області» та Волинської обласної організації ФСТ «Спартак».