ХI обласні змагання зі спортивного орієнтування та спортивного туризму «Спорт для всіх – запорука здоров’я» відбулись у Луцьку

 11.10.2016
Волинська область

9 жовтня 2016 року в м. Луцьку, в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбулися ХI обласні змагання зі спортивного орієнтування та спортивного туризму «Спорт для всіх – запорука здоров’я» за програмою фізкультурно-оздоровчих заходів «Спорт для всіх у парках і скверах».

Захід організували Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з Федерацією спортивного орієнтування Волині та міським центром туризму, спорту та краєзнавства учнівської молоді Луцької міської ради.

Спортивне орієнтування – складний багатокомпонентний вид спорту, в якому учасник змагань за допомогою спортивної карти і компаса, повинен якнайшвидше подолати дистанцію, відвідавши задану кількість контрольних пунктів. Такі змагання, як правило, проводять на свіжому повітрі що активно сприяє покращенню здоров’я кожного.

Метою заходу стала пропаганда здорового способу життя в місцях масового відпочинку населення області, запобігання негативним проявам у середовищі дітей та молоді шляхом залучення до активних занять фізичною культурою і спортом, розвиток паркового орієнтування та техніки пішохідного туризму в області.

З вітальним словом на урочистому відкритті змагань виступили заступник директора Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Вадим Карпік та голова федерації спортивного орієнтування Волині Дмитро Петрочук.

Близько 450 учасників змагань мали можливість продемонструвати свої вміння та навички зі спортивного орієнтування на трьох дистанціях змагань в заданому напрямку.

Програма заходу включала змагання з паркового орієнтування та техніки пішохідного туризму й проводились серед різних вікових групах: Ч16, Ж16 (2000-2001 рр.н.), Ч14, Ж14 (2002-2003 рр.н.), Ч12, Ж12 (2004 р.н. та молодші), Ч21, Ж21 – усі бажаючі.

Переможці та призери змагань були нагороджені дипломами та медалями від організаторів заходу.