Місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» крокує Волинською областю

 14.04.2017
Волинська область

З 1 по 30 квітня 2017 року в усіх населених пунктах Волинської області, як і повсюдно в Україні, розпочалися заходи Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» та має на меті активізацію процесів ремонту та впорядкування спортивних майданчиків за місцем проживання, в місцях масового відпочинку населення та спортмайданчиків, які знаходяться на балансі навчальних закладів. Місячник проходить під егідою Міністерства молоді та спорту України і Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Його проведення передувало прийняття наказу відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації та організаційно-методичної допомоги Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», яким було затверджено склад організаційного комітету, комісії місячника, положення та план заходів щодо проведення даного заходу в області.

13 квітня робоча група яку очолив директор центру Новосад В.П. та представники Волинської регіональної дирекції ПАТ «НСТУ» відвідали місто Ковель та Ковельський район.

У місті Ковелі в основному всі майданчики прибрані, проте деякі з них потребують капітального ремонту та облаштування по вул. Володимирській 89 і ЗОШ № 13 (майданчик зі штучним покриттям).

Особливо хотілось би відзначити роботу Ковельського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (директор Лис Роман Миколайович), де спільними зусиллями з міською владою, працівниками, меценатами створюються належні умови для щоденних занять фізичною культурою і спортом, готуються спортивні споруди Європейського зразка до весняно-літнього спортивного сезону.

Також робоча група відвідала селищний стадіон і спортивний майданчик НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» Голобської об’єднаної громади Територія стадіону прибрана, побудована огорожа, трибуни для глядачів, роздягальні та допоміжні приміщення.

У школі-гімназії особливо потребують відновлення та упорядкування баскетбольне поле і бігові доріжки, які заросли травою та не придатні для проведення занять, а також були зроблені зауваження, щодо техніки безпеки в навчальному закладі відповідно до баскетбольних конструкцій у спортивному залі школи.

Впродовж місячника ще плануються виїзди у міста та райони Волинської області, щодо перевірки та виконання заплановано обсягу робіт під час проведення місячника.