Місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» на Волині продовжується

 22.04.2017
Волинська область

Всеукраїнський місячник з благоустрою та упорядкування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота» у Волинській області продовжується. Робоча група, яку очолив директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад та представники Волинської регіональної дирекції ПАТ «НСТУ» з 18 по 20.04.2017 року відвідала міста Камінь-Каширський, Горохів, Володимир-Волинський та відповідні райони.

Мета візиту – надання організаційно-методичної допомоги в організації та проведенні Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота», що триває з 1 по 30 квітня.

У місті Камінь-Каширському відвідали басейн під відкритим небом, який не відповідає вимогам та стандартам щодо його експлуатації. Побували на місцевому стадіоні «Колос», трибуни та поле якого знаходяться на етапі реконструкції та облаштування.

За місцем відпочинку відвідали урочище Озюрко, де заплановане будівництво двох спортмайданчиків з пляжного волейболу для проведення фестивалю у 2017 році. Також робоча групи побувала у Горохівському районі, де вкладені значні кошти у реконструкцію спортивних майданчиків у міському парку.

У місті Берестечко Горохівського району на місцевому стадіоні, який знаходиться у занедбаному стані відсутні роздягальні, вбиральні, трибуни, а також уже декілька років відсутнє штучне покриття на спортивному майданчику, тому, на жаль, майданчик не функціонує належним чином. Кошти не виділяються для зміцнення спортивної інфраструктури міста, проте план забудови приміщення, роздягалень та трибун розроблений та затверджений, необхідно лише віднайти кошти для його побудови.

У місті Володимирі-Волинському робоча група проінспектувала майданчики за місцем проживання і відпочинку, які упорядковані та знаходяться в хорошому стані.

Також відвідали місто Устилуг, де функціонує місцевий центр ФЗН «Спорт для всіх». На жаль, в центрі бракує фахівця по організації фізкультурно-оздоровчої роботи. Майданчики відремонтовані, доглянуті, проте є потреба у відновленні міського стадіону, де повністю відсутня вся інфраструктура, попри те, що поруч знаходиться єдиний у світі музей Стравінського, куди систематично приїжджають іноземні делегації.

Робоча група відвідала Зимненську об’єднану територіальну громаду, де створений сільський центр ФЗН «Спорт для всіх». До слова, Всеукраїнський центр ФЗН «Спорт для всіх» надав матеріальну допомогу у вигляді фарби для оновлення спортивних об’єктів. Спортивна інфраструктура села Зимне знаходиться у занедбаному стані та потребує модернізації та оновлення.

Зауваження, які були надані комісією під час відвідування фізкультурно-спортивної інфраструктури у містах та районах під особистим контролем комісії, яка буде здійснювати виїзди у міста та райони області не один раз, щодо перевірки та виконання запланованого обсягу робіт під час проведення місячника.