На Волині пройшов обласний фестиваль «Козацькі розваги»

 14.05.2015
Волинська область

10 травня у м. Камінь-Каширський на районному стадіоні «Колос» Волинський обласний та Камінь-Каширський міський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації спільно з відділом у справах молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації провели обласний фестиваль «Козацькі розваги» присвячений 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни. До м. Камінь-Каширський поборотись за звання найсильніших богатирів області завітали 9 команд з міст та районів Волині.

Фестиваль проводиться з метою відродження історико-культурних та народних традицій, духовності українського народу шляхом залучення молоді та широких верств населення області до рухової активності та занять фізичною культурою і спортом; пропаганди активного здорового способу життя та протистояння шкідливим звичкам; демонстрації сили, витривалості та швидкості сучасних українських богатирів.

Відкрили фестиваль привітальним словом директор Камінь-Каширського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Панасюк Сергійн Іванович та провідний професіонал Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Карпік Вадим Володимирович.

Програма фінального етапу Фестивалю включала змагання у таких силових вправах “Чумаки”, “Колода”, “Чобіток, ”“Козацька засіка”, «Каменярі».

У підсумку напруженої боротьби звання чемпіонів виборола команда з смт. Маневичі (Кушнір Анатолій та Сидорчук Сергій), поступилася їм у два очка команда «Гарт» м. Камінь-Каширський (Коб Анатолій та Євтушевський Володимир), третє місце посіла теж команда м. Камінь-Каширський «Гарнізон» (Мартинюк Віталій та Деркач Віктор).

Переможці та призери фінальної частини фестивалю були нагороджені грамотами, дипломами та медалями відповідних ступенів, а також призами від організаторів та спонсорів фестивалю Команда переможниця буде представляти нашу область на Всеукраїнському фестивалі «Козацькі розваги», який відбудеться у м. Чернігів.