На Волині розпочинається Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота»

 01.04.2017
Волинська область

З 1 по 30 квітня у Волинській області стартує щорічний Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота».

Впродовж місяця керівники міст обласного значення та райдержадміністрацій організовуватимуть та проводитимуть загальнообласний місячник з упорядкування та облаштування спортивних майданчиків за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення. Для цього будуть створені організаційні комітети, затверджені обсяги проведення необхідних робіт та графіки їх виконання.

Моніторинг якості проведення місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» із залученням засобів масової інформації та визначенням кращих міст і районів здійснюватиме Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з місцевими центрами ФЗН «Спорт для всіх» та відділом з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА.

Нагадаємо, місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» проводиться з метою покращання умов для регулярних занять масовою фізичною культурою різних соціальних і вікових груп населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку громадян; привернення уваги державних та недержавних організацій до питань створення належних умов для щоденних занять населення фізичною культурою; стимулювання співпраці органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємництва та громадських організацій, мешканців жилих мікрорайонів, особливо молоді, щодо будівництва, ремонту, облаштування та утримання місць для самостійних і групових занять різними видами рухової активності людей на дозвіллі; запровадження сучасних стандартів активного дозвілля та створення здорової конкуренції серед місцевих громад щодо забезпечення належних умов для занять масовою фізичною культурою.

Планується, що у цьогорічному місячнику братимуть участь понад 40 тисяч жителів міст та районів області, в тому числі представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій. Щодо запланованого обсягу роботи, то упорядкують 1562 майданчика (в т.ч. 1149 – тих, що знаходяться на балансі учбових закладів, 250 – за місцем проживання та 163 – у місцях масового відпочинку). Планується залучити понад 600 тисяч гривень (501,9 тис. грн. – бюджетних та 99,7 тис. грн. – позабюджетне фінансування).

За результатами місячника буде визначатися переможець і призери з числа міст та районів, яких нагороджуватимуть кубками та грамотами від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». А 50 найактивніших волонтерів – дипломами від Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».