На засіданні Смолигівської громади обговорили питання фізичної культури та масового спорту

 25.03.2017
Волинська область

16 березня 2017 року відбулось засідання новоствореної об’єднаної територіальної Смолигівської громади, до якої входять села: Сарнівка, Дубичанське, Хорохорин, Михайлівка та Барвінок Луцького району Волинської області.

На засідання запросили директора Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимира Петровича Новосада. Він ознайомив присутніх депутатів з роботою обласного і місцевих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», розповів про умови створення сільського центру ФЗН «Спорт для всіх» у новоствореній Смолигівській громаді, а також ознайомився зі спортивною інфраструктурою краю.

Керівник наголосив, що створення сільського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у Смолигові є відповідальним кроком для реалізації прав громадян різних вікових категорій на заняття фізичною культурою та спортом. А також зауважив, що важливим є залучення представників органів місцевої влади до реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація».

Однією з цілей, до якої треба прагнути, на думку Володимира Новосада, є розбудова спортивної інфраструктури для занять фізичною культурою і масовим спортом за місцем проживання та організація на відповідних територіях належної роботи із забезпечення рухової активності населення від дошкільнят до людей похилого віку. Для цього необхідно передбачити у відповідних бюджетах кошти на створення умов для занять фізичною культурою і масовим спортом. Також вибудувати нормативно-правову базу для формування та реалізації багатовекторної комплексної системи заохочення громадян до рухової активності, що сприятиме розв’язанню гуманітарних і соціально-економічних проблем для особи, суспільства, держави.