Нащадки козацької слави

 24.10.2015
Волинська область

Управління освіти спільно з комітетом по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради, за сприяння міського центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” та педагогічного колективу НВК № 24 — технологічний ліцей, на спортивній базі навчального закладу, провели міський етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України "Нащадки козацької слави". До змагань були залучені учні всіх загальноосвітніх навчальних закладів міста. Змагання організовані та проведені з метою виховання у дітей патріотизму, шанування славних традицій українського народу, залучення до активного відпочинку, пропаганди здорового способу життя та на виконання міської програми військово-патріотичного виховання учнівської молоді.

 

Цьогорічні змагання були особливими, адже вони присвячувалися Дню українського козацтва і Дню захисника України, який вперше святкували у нашій державі.

 

Молодих нащадків славних козаків на урочистому відкритті вітали голова комітету по фізичній культурі та спорту Юрій Волинець, головний спеціаліст відділу кадрово-методичного забезпечення управління освіти Іван Дишко та директор НВК № 24 - ліцей Юлія Гринчук. Діти змагались у човниковому бігу, стрибках у довжину з місця, стрибках на скакалці, перетягуванні канату, козацькій естафеті. Свої знання історії наших славних предків, учасники фестивалю показали на конкурсі знавців історії українського козацтва: „ Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе...”.

 

У загальному заліку фестивалю, за результатами випробувань, І місце в першій групі виборола команда НВК № 11 (директор Марія Мороз, керівник команди Микола Янчук), а в другій - НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» (Марія Кардаш, Олександр Сидорук).

 

Другі місця посіли команди НВК № 24 (Юлія Гринчук, Віктор Єзерський) - І група і НВК № 9 (Олександр Дубина, Тетяна Хомич ) - ІІ група.

 

Замкнули трійку лідерів команди ЗОШ № 19 (Юрій Левченко, Василь Романів) - І група і НВК № 22 (Лариса Кучер, Світлана Кохан) - ІІ група.

 

Переможці міського фестивалю нагороджені кубками, дипломами та медалями від організаторів змагань.

 

За підсумками змагань буде сформовано збірну команду міста, яка готуватиметься до участі в обласному Фестивалі, який пройде в 2016 році.