Недільний ранок лучани розпочали зі спільної зарядки

 25.07.2016
Волинська область

Недільний ранок 17 липня лучани розпочали зі спільної зарядки у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, яка відбулася у рамках загальноміської акції “Ранкова гімнастика для всіх”.

Організували цей захід є управління з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради та комунальний заклад “Луцький міський центр фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх”.

Долучилися до заходу й заступник міського голови Андрій Киця, секретар міської ради Юлія Вусенко, депутати міської ради Андрій Авраменко та Юрій Безпятко, член виконавчого комітету Роман Бондарук. Разом із майже сотнею лучан вони спільно виконали розминку та пробіглися центральною алеєю парку.

Комплекс вправ для присутніх продемонструвала представник студії здоров'я і краси “Diamond”. Потому, відбувся майстер-клас з фітнесу від інструкторів фітнес клубу “JoyFitness”.

Також відбулося спортивне тренування з легкоатлетичного бігу під супроводом майстра спорту України Романа Гаврилюка за програмою підготовки до змагань “Лучеськ півмарафон”.

Заступник міського голови Андрій Киця зауважив, що дуже хороша ідея проведення таких спільних вранішніх гімнастик. За його словами, це спонукання людей до здорового способу життя. "Це перше заняття і головне нині зацікавити людей, показати, що ми пропонуємо їм. Головне, щоб це не була одноразова акція, а люди щонеділі приходили в парк і спільно робили “зарядку”, - додав він.

Секретар міської ради Юлія Вусенко також залишилася задоволена вранішньою гімнастикою. За її словами, це цікава ідея, адже люди мають можливість безкоштовно під супровід інструкторів займатися спортом. Вона наголосила, що дуже рада бачити на сьогоднішньому занятті батьків з дітьми. Юлія Вусенко зазначила, що варто популяризувати заняття спортом.

Так, щонеділі, в період від 17 липня до 1 вересня усі охочі можуть взяти участь у ранковій “зарядці”. Під супровід кваліфікованих інструкторів приватних спортивно-оздоровчих закладів учасники матимуть змогу виконати комплекс вправ ранкової гімнастики, отримати безкоштовну консультацію фахівців, ознайомитись з роботою тренажерних залів, фітнес клубів та інших закладів фізичної культури та спорту міста різних форм власності.