Обласний фестиваль «Козацькі розваги»

 30.05.2017
Волинська область

28 травня 2017 року у м. Камінь-Каширський відбувся обласний фестиваль «Козацькі розваги». Організували свято богатирів Волинський обласний та Камінь-Каширський міський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з відділом з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації та відділом у справах молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Щороку фестиваль «Козацькі розваги» проводиться з метою відродження історико-культурних та народних традицій, духовності українського народу шляхом залучення молоді та широких верств населення області до рухової активності та занять фізичною культурою і спортом; пропаганди активного здорового способу життя та протистояння шкідливим звичкам; демонстрації сили, витривалості та швидкості сучасних українських богатирів.

Поборотись за звання найсильніших богатирів області до міста Камінь-Каширський завітали 13 команд з міст та районів Волині віком від 18 років і старші.

Відкрили фестиваль привітальним словом заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, начальник відділу у справах молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації Володимир Сінчук, директор Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Володимир Новосад та директор Камінь-Каширського МЦФЗН «Спорт для всіх» Сергій Панасюк.

Також під час заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять героя АТО, неодноразового переможця обласних та учасника Всеукраїнських фестивалів «Козацькі розваги» Володимира Пушкарука із м.Нововолинська.

Програма фінального етапу Фестивалю включала змагання у таких силових вправах «Чумаки», «Колода», «Чобіток», «Козацька засіка» та «Каменярі».

У підсумку напруженої боротьби звання чемпіонів виборола команда «Маневичі 1» із смт Маневичі, друге місце команда «Гарт» м. Камінь-Каширський , третє місце посіла команда м. Камінь-Каширський «Патріот».

Честь представляти Волинь на Всеукраїнському фестивалі «Козацькі розваги» отримала команда-переможець із смт Маневичі «Маневичі 1» (Віктор Кушнір та Олександр Сидорчук), які є срібними призерами минулорічного Всеукраїнського фестивалю.

Переможці та призери фестивалю були нагороджені грамотами, дипломами та медалями відповідних ступенів від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».