Обласний фестиваль «Козацькі розваги»

 30.05.2016
Волинська область

22 травня у м. Камінь-Каширський на районному стадіоні «Колос», Волинський обласний та Камінь-Каширський міський центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», спільно з відділом у справах молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації провели обласний фестиваль «Козацькі розваги». До м. Камінь-Каширський поборотись за звання найсильніших богатирів області завітали 9 команд з міст та районів Волині.

Фестиваль проводиться з метою відродження історико-культурних та народних традицій, духовності українського народу шляхом залучення молоді та широких верств населення області до рухової активності та занять фізичною культурою і спортом; пропаганди активного здорового способу життя та протистояння шкідливим звичкам; демонстрації сили, витривалості та швидкості сучасних українських богатирів.

Відкрили фестиваль привітальним словом директор Камінь-Каширського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Панасюк Сергійн Іванович, начальник відділу у справах молоді та спорту Камінь-Каширської райдержадміністрації Сінчук Володимир Володимирович та директор Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Новосад Володимир Петрович, заступник голови районної ради Дмитрук Сергій Олександрович.

Програма фінального етапу Фестивалю включала змагання у таких силових вправах “Чумаки”, “Колода”, “Чобіток, ”“Козацька засіка”, «Каменярі».

У підсумку напруженої боротьби звання чемпіонів виборола команда з смт. Маневичі, друге місце команда «Апперкот» м. Ковель , третє місце посіла команда м. Камінь-Каширський «Атлет» .

Переможці та призери фінальної частини фестивалю були нагороджені грамотами, дипломами та медалями відповідних ступенів, а також призами від організаторів та спонсорів фестивалю. На Всеукраїнському фестивалі «Козацькі розваги», який відбудеться у м. Чернігів в липні 2016 року будуть представляти Волинську область Кушнір Анатолій та Сидорчук Олександр срібні призери Всеукраїнського фестивалю 2015 року та переможці обласного фестивалю 2016 року.