Обласний фестиваль «Веселі старти» серед дітей з особливими потребами

 04.04.2017
Волинська область

2 квітня 2017 року смт. Маневичі відбувся перший обласний фестиваль «Веселі старти» серед дітей з особливими потребами «Рух заради здоров’я» з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, який організували ГО «Спеціальна олімпіада України» Маневицька ГО «Довіра» та ГО «Даун синдром» спільно з Волинським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

У змаганнях взяли участь більше 25 дітей молодшої та старшої вікової групи.

Традиційно, змагання розпочалися урочистим відкриттям, на якому виступили з вітальним словом селищний голова Олександр Гаврилюк, голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад, директор відокремленого підрозділу Спеціальної Олімпіади України у Волинській області Катерина Свіщева, ГО «Спеціальна Олімпіада України» Голова Маневицької організації «Довіра» Наталія Шишолік.

Перед початком заходу учасникам фестиваль було призентовано програму «Спеціальна Олімпіада України» яка дуже успішно проводиться на національному рівні де діти з особливими потребами приймають участь у багатьох видах спорту біатлон, легка атлетика, плавання, лишні гонки, настільний теніс, волейбол, баскетбол та інші.

Під час заходу розважав та проводив з дітьми різноманітні конкурси, забави, місцевий аніматор Олег який став для них потіхою а також перед учасниками з культурною програмою виступили вихованці Маневицького будинку культури. Батьки і їх діти які приймали участь у фестивалі змістовно і цікаво провели своє дозвілля в руховій та ігровій діяльності. Проведення таких заходів дає змогу дітям з особливими потребами спілкуватися між собою а також проявляти свої можливості навіть при таких фізичних обмеженнях. Можливо і серед цих діток будуть учасники Всеукраїнської «Спеціальної Олімпіади України» до яких вже приєдналось 12 областей, з них Волинська область.

Представники Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провели з дітьми спортивну програму «Веселі старти» яка складалася з п’яти комплексних естафет для кожної групи: «Знайди кульку», «Переправа по острівцях», «Естафети з перешкодами», «Флорбо뻬¬¬¬¬¬, «Снайпер», «Крізь обруч», «Фітбол», «Тунель», «Садіння картоплі». Переможців на призерів не було визначено, проте дітки які приймали участь у заході вони всі були переможцями над своїми недугами.

Усі учасники заходу були нагороджені грамотами від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» а також призами від громадських організацій «Довіра» та «Даун синдром» та спонсорів.