«Олімпійське літо» та «Школа плавання» у дитячо-оздоровчому таборі «Світанок»

 14.08.2017
Волинська область

10 серпня 2017 року із насиченою спортивною програмою в позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Світанок», що знаходиться в с. Дачне Ківерцівського району, завітали працівники Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

У програмі заходів в рамках «Олімпійське літо», яка включала змагання у спортивних естафетах «Веселі старти», взяло участь 50 дітей для проведення заходів.

Під час проведення заходів «Школи плавання», в якому взяло участь 40 дітей працівники ВОЦФЗН «Спорт для всіх» ознайомили усіх з буклетами, які самі розробили на тему «Оздоровче плавання – перший крок на шляху до здоров’я», також з технікою безпеки та правилами поведінки на воді, розповіли та провели «Сухе плавання», виконуючи загальну розминку, прогрівши і розтягнувши м’язи, добавили трохи силових вправ - підтягування, віджимання, присідання, а також вчили спеціальним плавальним вправам з використанням допоміжних засобів (плавальних дошок, м’ячів). Метою цих заходів є виховання у дітей бажання займатися фізичною культурою і спортом, відчуття колективізму, удосконалення техніки плавання способом «Кроль».

Усіх учасників спортивної частини свята було відзначено грамотами та призами від Всеукраїнського та Волинського обласного центрів ФЗН «Спорт для всіх».

Під час заходу фахівці Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провели Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене» та інформаційно-пропагандистську кампанію «Червона картка». Акції проводиться впродовж року з метою пропаганди та утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі. Головною метою акції є підвищення усвідомленості та інформування населення щодо ведення здорового способу життя, підвищення соціальної активності, формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом. Цього разу до участі в акції долучилося 100 дітей, для яких було проведено бесіду щодо профілактики шкідливих звичок та мотивації до систематичних занять фізичною культурою та спортом.