«Олімпійський день» в дитячо-оздоровчому таборі «Світанок»

 26.06.2016
Волинська область

23 червня 2016 року в дитячо-оздоровчому таборі «Світанок» с. Дачне Ківерцівського р-ну відбулися фізкультурно-оздоровчі та спортивно-масові заходи «Олімпійський день» за Всеукраїнською програмою «Олімпійське літо», що присвячені проведенню Ігор ХХХІ Олімпіади, яка відбудеться у м. Ріо-де-Жанейро, Бразилія з 5 по 21 серпня 2016 року. Захід організував Волинський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» спільно з дирекцією дитячо-оздоровчого табору «Світанок» та за активної підтримки патрульної поліції міста Луцька.

Основною метою проведення заходу було залучення дітей та молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом; організація активного відпочинку, популяризація олімпійських цінностей і досягнень українських атлетів у сучасному спорті та Олімпійських іграх, а також піднесення ідеалів спорту як одного із засобів гармонійного розвитку людини з метою створення толерантного суспільства, поширення ідей гуманізму і виховання патріотизму.

На церемонії відкриття привітали та побажали удачі діткам директор дитячо-оздоровчого табору «Світанок» Мацюк Леонід Борисович, директор Волинського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Новосад Володимир Петрович та працівник патрульної поліції міста Луцька Шмігель Ольга Петрівна.

У дружній атмосфері командного духу майже усі понад 230 вихованців табору з 8 загонів долучились до олімпійського руху разом з працівниками Луцької патрульної служби, які заохочували дітей до занять фізичною культурою. У легкоатлетичному пробігу на 200, 400 та 800 м взяли участь як діти з усіх загонів починаючи від наймолодших (7-8 років) і так самі вихователі табору та працівники патрульної поліції.

Також для дітей було організовано спортивні конкурси та забави. Усі бажаючі мали можливість прийнявши участь у конкурсах з набивання м’яча, крутіння обруча, гри в датрс та стрибків на скакалці.

Усіх учасників фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів було відзначено грамотами та призами від організаторів змагань.