Патріотичний легкоатлетичний «Забіг пам’яті»

 18.05.2016
Волинська область

14 травня 2016 року у Луцьку відбувся легкоатлетичний патріотичний «Забіг пам’яті» під гаслом «Пам’ятаємо, збережемо, захистимо!», який організували Луцька міська рада та Луцький прикордонний загін спільно з Волинським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Захід проходив з метою вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни та під час виконання завдань в АТО на сході України.

Участь в урочистому відкритті взяли міський голова Микола Романюк, перший командир Луцького прикордонного загону, генерал-лейтенант у відставці Аркадій Яворський, начальник Луцького прикордонного загону підполковник Олександр Соловей, заступник міського голови Юрій Моклиця, директор Волинського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад, депутат Луцької міської ради Євген Ткачук, член виконавчого комітету Роман Романюк та інші організатори і гості.

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддав свої життя за Україну і поклали квіти до фотостенду загиблим учасникам АТО та Героям Небесної Сотні.

Одразу після покладання квітів розпочався старт забігу.

Участь у заході взяло понад триста осіб, серед них – вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, колективи фізичної культури силових відомств та спортивних клубів. Прийшли також пересічні городяни, які не злякалися дощової погоди. Багато хто був з дітьми.

«Забіг пам’яті» був символічним пробігом, під час якого не визначали переможців і переможених.