Семінар-практикум відбувся в с. Зимне

 05.10.2017
Волинська область

Нещодавно у Зимнівсьській ОТГ відбувся навчальний візит «Створення єдиного освітньо-культурно-спортивного простору в ОТГ. Приклади міжмуніципального співробітництва».

На семінар-практикум завітали представники інших об’єднаних територіальних громад, аби обмінятися досвідом і дізнатися, як створювати єдиний освітньо-культурно-спортивний простір, а також головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Вікторія Дук та директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад.

Володимир Петрович проінформував щодо розвитку сфери фізичної культури і спорту та збереження і зміцнення населення, як пріоритетного напрямку діяльності громади, ознайомив присутніх з роботою обласного і місцевих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», розповів про умови створення місцевих центрів ФЗН «Спорт для всіх» у новостворених громадах, наголосив, що створення сільського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у Зимному є відповідальним кроком для реалізації прав громадян різних вікових категорій для занять фізичною культурою та спортом. А також зауважив, що важливим є залучення представників органів місцевої влади, щодо будівництва майданчиків зі штучним покриттям, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 р. № 714, реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація». Усі присутні отримали збірних нормативно-правових документів для використання у роботі центрів ФЗН «Спорт для всіх» та ознайомлені зі здачею щодо проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України.