«Школа плавання-2017» на Волині підводить підсумки

 15.09.2017
Волинська область

З 1 червня по 31 серпня 2017 року на відкритих водоймах, відкритих сертифікованих різного типу басейнах відбулися Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчі заходи для дітей у літній канікулярний період «Школа плавання» у Волинській області.

Головною метою заходу було навчання дітей і молоді плаванню, як однієї з життєво необхідних навичок.

Основні цілі і завдання Заходу:

- ознайомлення та навчання дітей і молоді елементам володіння техніки плавання;

- популяризація здорового способу життя;

- облаштування та технічне забезпечення місць для навчання плавання на відкритих водоймах та басейнах;

- формування у дітей і молоді свідомої потреби до систематичних занять фізичною культурою та плаванням;

- профілактика шкідливих звичок – наркоманії, тютюнопаління, алкоголізму;

- презентація форм організації фізично активного дозвілля.

До участі у Заходах були допущені всі бажаючі діти і молодь, які пройшли реєстрацію у встановленому порядку та мали відповідний дозвіл лікаря за місцем проживання та відпочинку, або лікувальної установи про задовільний стан здоров’я, який дозволяє займатися на уроках плаванням.

На протязі літнього періоду свято на воді проводили працівники Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», які самі розробили буклети на тему «Оздоровче плавання – перший крок на шляху до здоров’я».

Було проведено 11 виїздів у такі дитячо-оздоровчі табори: «Світязь», с. Пульмо Шацького району (15 червня – 220 дітей, 17 серпня – 40 дітей), «Оберіг», с. Уховецьк Ковельського району (26 червня – 50 дітей, 25 липня – 65 дітей, 16 серпня – 60 дітей), «Сонячний», с. Гаразджа Луцького району (11 липня – 50 дітей, 03 серпня – 50 дітей) «Світанок», с. Дачне Ківерцівського району (12 липня – 40 дітей, 08 серпня – 40 дітей), «Супутник», с. Світязь Шацького району ( 30 червня – 180 дітей, 18 серпня – 60 дітей).

Всього було залучено 855 дітей, різних вікових груп.

Діти брали участь у різних естафетах на воді: «Перенеси м’яч», «Торпеди», «Слухай сигнал», «Гонки на камерах», «Плавання за допомогою дошки та м’яча», також працівники ВОЦФЗН «Спорт для всіх» проводили «Сухе плавання», виконуючи загальну розминку, прогрівши і розтягнувши м’язи, добавляли трохи силових вправ – підтягування, віджимання, присідання, вчили основним прийомам техніки плавання: видих у воду, занурення тіла у воду, спливання, «Кроль» на грудях з допомогою рухів ногами (з дошкою) та ігри на воді, змістовно розповідали щодо запобігання нещасним випадкам на воді.

Під час заходу фахівці Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проводили Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене» та інформаційно-пропагандистську кампанію «Червона картка». Акції проводяться впродовж року з метою пропаганди та утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі, підвищення усвідомленості та інформування населення щодо ведення здорового способу життя, підвищення соціальної активності, формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом.

Після завершення водного свята найактивніші учасники отримували призи та дипломи за активну участь у заході від Всеукраїнського та Волинського обласного центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».