"Свято Олімпійського прапору" завітало на Волинь

 16.06.2015
Волинська область

12 червня 2015 року біля приміщення обласного відділення Національного олімпійського комітету України відбулася церемонія «Свято олімпійського прапора» з нагоди відкриття І Європейських ігор у м. Баку. Підняли Державний Прапор України та прапор Національного олімпійського комітету України учасниця Олімпійських ігор в Лондоні Олена Цьось та учасник Олімпійських ігор в Афінах Микола Гордійчук.

Метою сьогоднішнього заходу є розвиток олімпійського руху в Україні, виховання почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, за свою націю, формування позитивного відношення до олімпійського руху та здорового способу життя, пропагування гуманістичних олімпійських ідеалів.

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, секретар міської ради Сергій Григоренко, з вітальним словом виступили – заступник начальника відділу з питань фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації Ігор Дмитришин, заслужений тренер України Тарас Юхимович Шевченко, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор Надія Миронюк, звернення президента Національного Олімпійського комітету України Сергія Бубки оголосив голова Волинського відділення національного Олімпійського комітету України Карпюк Роман та побажав нашій збірній перемоги на цих міжнародних змаганнях, аби наші спортсмени здобули максимум нагород.

Європейські ігри або Європіада – багатовидові спортивні змагання, які започатковуються у 2015 році. Європіада має стати аналогом Паназіатських чи Панамериканських ігор.

Україну на І Європейських Іграх представлятимуть 243 спортсмени. Вони будуть виступати в 19 з 20 видів спорту (українці не будуть представлені у легкій атлетиці, де відбуватимуться змагання спортсменів 3-го дивізіону командного чемпіонату Європи та розігруватиметься один комплект нагород).

У складі збірної команди України на змаганнях найвищого Європейського рангу місто Луцьк будуть представляти дві титуловані спортсменки - майстри спорту України міжнародного класу Яна Беломоіна (велоспорт - маунтенбайк) та Марія Повх (веслування на байдарках і каное).

Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» бажає всім спортсменам вдалих стартів та перемог.