«Ти зможеш, якщо зміг я!» у Волинській області

 20.12.2019
Волинська область

18 грудня 2019 року був проведений ІІ етап обласних заходів серед дітей вихованців дитячих спеціальних закладів «Ти зможеш, якщо зміг я!», з нагоди Дня Святого Миколая.

Основна мета заходу – подарувати радість спортивного життя та показати важливість занять спортом для гармонійного фізичного і духовного розвитку вихованцям дитячих спеціальних закладів, дітям-вихованцям дитячих спеціальних закладів, профілактики шкідливих звичок й зниження психологічних факторів агресивності, напруженості та незадоволеності.

З привітальним словом на відкритті виступили Володимир Новосад – директор Волинського обласного центу фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Олександр Манахін – начальник ВО відділення філії з фізичного виховання та спорту КФВС  МОН України, Тетяна Арендарук – директор Заболоттівської спеціальної ЗОШ – інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки.

У змаганнях взяли участь, команди переможці І-го етапу, заклади загальної спеціальної освіти Волинської області: Головненська,  Рожищенська,  Заболоттівська та Затурцівська.

Програма проведення заходу включала конкурс на краще проведення гімнастики до занять, а також спортивні естафети, які пройшли в цікавій і напруженій боротьбі. Кожна команда намагалась показати свою швидкість і спритність у п’яти спортивних естафетах таких як: «З баскетбольним м’ячем», «Флорбол», «Попади в ціль», «Фрізбі» та «Малюнок з перешкодами».

За підсумками проведення конкурсів та спортивних естафет  перемогу здобула команда Заболоттівської спеціальної ЗОШ, друге місце посіла команда Затурцівської спеціальної ЗОШ, а третє місце здобула команда Головненської спеціальної ЗОШ.

На урочистому закритті виступив Володимир Довганюк – головний спеціаліст ВО відділення філії з фізичного виховання та спорту КФВС  МОН України, який також підвів підсумки XV Спартакіади Волині серед спеціальних ЗЗСО: І місце – Затурцівська спеціальна ЗОШ, ІІ місце – Головненська спеціальна ЗОШ, ІІІ місце – Заболоттівська спеціальна ЗОШ.

Переможці,  призери  та команди-учасниці заходу були нагороджені  медалями, грамотами, дипломами та солодощами від Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх», а від ГО «Відділення НОК України у Волинській області» отримали кубки, призи та літературу на олімпійську тематику.

Також відбулась Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Реальність починається з тебе» та інформаційно-пропагандистська кампанія «Червона картка». Головними завданнями цих заходів  є пропаганда здорового способу життя засобами соціальної реклами, формування у населення усвідомлення потреби систематичних занять фізичною культурою і спортом, популяризація активного дозвілля, профілактика негативних проявів у суспільстві шляхом залучення громадян до занять фізичною культурою та спортом.