У «Білій турі» змагались шашкісти-початківці

 22.11.2015
Волинська область

17 листопада 2015 року у місті Луцьк в шахово-шашковому клубі міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» «Біла тура» відбулась командна першість з шашок серед учасників 1999 років народження і молодші команд клубів за місцем проживання.

Організатором змагань для дітей виступив міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Учасниками були шашкісти-початківці, які відвідують секції в клубі «Біла тура» та в клубах за місцем проживання населення.

На перший погляд гра в шашки видається простенькою, легкою забавою, але гравець, який хоч якимось чином глибше вникає в цю гру, переконується, що в цій простоті і вся складність гри. Безмежна кількість варіантів-комбінацій, яку бажано прорахувати в думках, як свою партію, так і суперника, і знайти єдиний правильний шлях до перемоги, що заставляє мозок працювати чітко, змістовно, а уяву яскраво і схематично. Це все і є математична логіка — точна, суха і переможна.

Командні змагання — це особлива гра. Це єдиний організм, який заставляє кожного гравця в команді відповідально віднестись до колективної боротьби.

Змагання проводились за коловою системою у п'ять турів.

Кращий результат показала команда клубу «Одісей» (спеціаліст Олег Хлопіцький), яка виборола перше місце. Друге і третє відповідно у спортсменів клубу «Атлет» (спеціаліст Володимир Наумук) та «Лучеськ» (спеціаліст Наталія Зінь).

Переможці змагань були нагороджені дипломами та призами від міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».