У Луцьку відбувся фінал обласного фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я»

 23.03.2016
Волинська область

20 березня 2016 року на Арені Спорт спортивно-розважального комплексу «Адреналін Сіті» м. Луцьк відбулася фінальна частина обласного фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я», який організували Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з відділом з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Луцьким міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки керівництва спортивно-оздоровчого комплексу «Адреналін Сіті».

Привітати і побажати перемог учасникам фестивалю заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, заступник Луцького міського голови Киця Андрій, директор Волинського обласного центру фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” Володимир Новосад та директор міського центру Надія Петрик. Також перед початком змагань показовими виступами усіх учасників та гостей заходу привітали вихованці клубу «Стріла»: колектив дитячих початківців «Фортуна» та вихованці з хортингу, а також колектив брейкдансерів «Айрон -Сіті».

Фестиваль проводиться щорічно з метою формування родинних традицій до занять фізичною культурою та спортом, організації змістовного дозвілля та залучення сімей до рухової активності,спонукання батьків на особистому прикладі заохочувати дітей до рухової активності та здорового способу життя.

Всього у фестивалі за підсумками трьох етапів було залучено 125 сімей з міст та районів області. Усі діти з нетерпінням чекали, коли разом з татом і мамою зможуть випробувати свої сили, виконуючи естафети, демонструючи вольові якості, спритність та командну згуртованість. Не тільки діти, а й батьки старанно долали перешкоди. Спортивно-сімейне свято пройшло на одному диханні. Спортивна зала була переповнена вболівальниками, які активно підтримували учасників.

За підсумками всіх спортивних випробувань третє місце в обласному фестивалі посіла сім’я Анатолія, Олени та Михайла Хомичів, які представляли ЗОШ № 2 м.Луцька. Друге місце виборола сім’я Юрія, Наталії та Даніїла Слупачиків з Маневицького району. Абсолютним переможцем цьогорічних сімейних змагань, показавши найкращі результати, стала спортивна сім'я Івана, Людмили та Захара Возняків, які представляли Луцький НВК №22.

Ця родина стала першою також й за підсумками результатів обласного фестивалю буде представляти Волинську область на Всеукраїнському фестивалі «Мама, тато, я – спортивна сім’я», який відбудеться цього року в Херсонській області.

У конкурсі «Найкраща мама» перемогу отримала Гладчук Оксана із м. Устилуга Володимир-Волинського району, «Найкраща дитина» - Слупачик Даніїл, який представляв Маневицький район, «Найкращим татом» став Ткачук Руслан з Луцька.

У конкурсі малюнку «Спорт для всіх - за здоровий спосіб життя» кращими стали родини Максимюків із м. Луцька, Рожко з м. Володимира-Волинського та сім’я Тарабаса з м. Луцька.

Всі учасники фестивалю були нагороджені солодкими подарунками, грамотами за участь, а переможці та призери – медалями, дипломами та призами від Волинського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Організатори фестивалю висловлюють щиру подяку за участь усім сім’ям, які брали учать у фестивалі, а переможцям, сім'ї Возняк, зичимо успішної підготовки та виступу на Всеукраїнському фестивалі.