У Луцьку відбувся ІІI фестиваль «Рух заради гармонії» з нагоди Всесвітнього дня здоров’я

 12.04.2016
Волинська область

7 квітня 2016 року в місті Луцьку в торгово-розважальному центрі «Порт City» відбувся III фестиваль «Рух заради гармонії» з нагоди Всесвітнього дня здоров’я, який організували Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з управлінням освіти Луцької міської ради та відділом з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації. Загалом у заході взяло участь 525 учасників.

Захід проходив з метою залучення населення області до рухової активності, систематичних занять фізичною культурою та пропаганда здорового способу життя.

Змагання за традицією розпочалися урочистим відкриттям на якому виступили з привітальним словом заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, виконуючий обов’язки начальника управління освіти, науки та молоді ОДА Соломіна Тетяна, директор Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» Володимир Новосад, головний спеціаліст відділу кадрово-методичного забезпечення управління освіти Луцької міської ради Дишко Іван, провідний спеціаліст обласного відділення комітету по фізичному вихованню та спорту МОН України Довганюк Володимир, керівник арени «Generator» торгово-розважального центру «Порт CITY» Оксана Вознюк.

Спортсмени й артисти порадували учасників фестивалю своїми показовими виступами та продемонстрували майстерність і талант у танцях, художній гімнастиці, бойових видах спорту та фітнесі закликаючи усіх до занять спортом та здорового способу життя.

На арені виступали вихованці секції «Хортингу» клубу «Стріла» Луцького міського центру ФЗН «Спорт для всіх» (тренер Віктор Лавренюк), відділення художньої гімнастики Луцької дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» та спортивного клубу «Фаворит» НВК- гімназія №14 (тренер Данилюк Наталія) та колектив фітнес – центру «FIT CURVES».

Після святкової програми відбувся флешмоб «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» серед учнів Луцьких загальноосвітніх шкіл, учасників фестивалю, а також усіх охочих під керівництвом вчителя Луцької гімназії №18 Людмили Кочубей.

По закінченню флешмобу всі школи-учасниці були нагороджені грамотами за участь, а творчі та спортивні колективи – грамотами та солодкими призами від Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та спонсорів. Можна впевнено сказати, що захід сподобався дітям та викликав у них інтерес і мотивацію до занять фізичною культурою та спортом.

Організатори фестивалю висловлюють щиру подяку усім учням, творчим та спортивним коллективам, які брали учать у фестивалі й побажають їм міцного здоров’я та руху заради гармонії.