Відбувся міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата - 2016»

 14.07.2016
Волинська область

З 9 по 10 липня 2016 року на території національного природного парку «Прип’ять – Стохід» в смт. Любешів Любешівського району Волинської області відбувся вже сьомий Міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата».

Фестиваль організували Любешівська районна рада, Любешівська райдержадміністрація, національний природний парк «Прип’ять-Стохід» та Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Фестиваль проводився з метою: пропаганди та розвитку екологічного туризму як ефективного способу всебічного гармонійного розвитку особистості; сприяння формуванню здорового способу життя; обміну досвідом, розширення дружніх і ділових зв'язків; формування екологічної свідомості громадян та залучення населення до занять фізичною культурою й спортом за місцем відпочинку.

Географія учасників охоплює 4 області України: Волинська, Київська, Рівненська, Львівська. Було також 4 команди із республіки Білорусь. Отож, всього участь у фестивалі прийняло 24 команди.

На відкритті фестивалю з вітальним словом звернулись до учасників та побажали їм удачі голова Любешівської районної ради Нагорний Петро Никонович, голова Любешівської райдержадміністрації Кух Олег Іванович та директор національного природного парку «Прип’ять-Стохід» Сащук Олександр Іванович.

Найвправнішим був екіпаж із селища Любешів «Бам - 1» у складі Костянтина Веремчука та Леоніда Фесіка. Друге місце, як і у минулому році, вибороли призери минулорічних змагань команда «Маневичі» у складі Ясюка Миколи та Кусика Івана. Третє місце здобула знову місцева команда «Бам-2» у складі Віталія Токарчука та Андрія Оласюка. Оскільки у регаті взяли участь сім змішаних екіпажів із чоловіків та жінок, то серед них теж визначили найкращого. Тут переможцем стала команда «Адреналін» у складі Олександра Редьковича та Оксани Яскульської.

Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх » спільно з сектором у справах молоді та спорту Любешівської райдержадміністрації провели у рамках фестивалю Поліська регата-2016» за Всеукраїнською програмою «Олімпійське літо» змагання серед аматорських команд з пляжного волейболу та футболу. У цих цікавих та видовищних змаганнях прийняло участь 24 команди – 10 команд з футболу, 8 команд з волейболу чоловіки і 6 команд – жінки. Це понад 100 учасників з Старовижівського, Маневицького, Любешівського районів та республіки Білорусь. Загалом у фестивалі прийняло участь 152 учасника.

Директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Новосад Володимир Петрович нагородив переможців та призерів фестивалю медалями, грамотами, дипломами й кубками, а також кращі команди отримали призи (спортивний інвентар) від спонсорів фестивалю.

Такі заходи конче частіше потрібно проводити в селах області для того щоб залучити сільську молодь до здорового способу життя та занять фізичною культурою та спортом.