Всеукраїнські масові спортивні заходи «Ти зможеш, якщо зміг я!» серед дітей-вихованців дитячих спеціалізованих закладів у м. Луцьку

 19.12.2017
Волинська область

17 грудня 2017 року в місті Луцьку в Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв небесної сотні Волинським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації був проведений ІІ епап обласних заходів серед дітей вихованців дитячих спеціалих закладів за Всеукраїнською програмою «Ти зможеш, якщо зміг я!», з нагоди Дня Святого Миколая.

Основна мета заходу – подарувати радість спортивного життя та показати важливість занять спортом для гармонійного фізичного і духовного розвитку вихованцям дитячих спеціальних закладів, дітям з фізичними та психічними вадами розвитку, профілактики шкідливих звичок й зниження психологічних факторів агресивності.

Перед проведенням заходу фахівці Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» провели Всеукраїнську інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене» та інформаційно-пропагандистську кампанію «Червона картка».

З привітальним словом на відкритті виступили Новосад Володимир Петрович – директор Волинського обласного центу фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»та Манахін Олександр Миколайович – начальник ВО відділення філії з фізичного виховання та спорту КФВС МОН України.

Участь у змаганнях взяли представники 6-ти спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів Волинської області: Головненська (2 комади), Іваничівська, Липлянська, Заболоттівська та Рожищенський навчально-реабілітаційний центр.

Перед початком «Веселих стартів» було проведено конкурс на краще проведення гімнастики до занять. Переможцями стала команда з Іваничівської спеціальної ЗОШ- інтернату, їх виступ був дуже цікавим та змістовним.

Змагання «Веселі старти» пройшли в цікавій і напруженій боротьбі. Кожна команда намагалась показати свою швидкість і спритність у п’яти спортивних естафетах таких як: «з баскетбольним м’ячем», «флорбол», «садіння картоплі», «тенісна» та «малюнок з перешкодами».

За підсумками проведення конкурсів та естафет перемогу здобула команда Заболоттівської спеціальної ЗОШ- інтернату, друге місце посіла команда 1 Головненської спеціальної ЗОШ- інтернату, а третє місце здобула команда Іваничівської спеціальної ЗОШ- інтернату.

Переможці, призери та команди-учасниці спортивних змагань були нагороджені медалями, дипломами та солодощами від Волинського обласного центру ФЗН «Спорт для всіх», також переможцям було вручено призи від Всеукраїнського центру ФЗН «Спорт для всіх», призи, спортивний інвентар та літературу на олімпійську тематику отримали усі команди від Волинського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.