22-23 квітня пройшла дитяча велогонка Мукачево Сакура RACE

 05.05.2017
Закарпатська область

Не зважаючи на відсутність тепла та сонячної погоди у місті над Латорицею відбулося дуже цікаве, веселе, а головне спортивне свято – велосипедні змагання «Мукачівська Сакура Race».

 

Зауважимо, що до парку «Перемога» завітали сім’ї, яка змалку виховують та привчають своїх дітей до активного способу життя, а таких, не зважаючи на холодну погоду, зібралося чимало.

Вже із самого ранку у фестивальному містечку можна було спостерігати як батьки надають настанови своїм дітям, переживають та вболівають за них у цих непростих змагань. До речі, змагання були поділені відповідно до вікових категорій учасників.

Це важко уявити, але найменшим учасникам «Сакура RACE» було лише 2 роки. Проте, навіть такі маленькі спортсмени вже були готові до змагань та розумного суперництва, яке супроводжувалося лише щирими усмішками та грайливим настроєм.

Зауважимо, що головним завдання велоперегонів є пропаганда здорового способу життя і велосипедного спорту серед широких верств населення, а також популяризація та розвиток дитячого велоспорту в Закарпатті та місті Мукачево, як видовищного виду спорту, пропаганда екологічно чистого виду транспорту та активного сімейного відпочинку.

Мета організаторів – залучення дітей та батьків до регулярних занять фізичною культурою і спортом, активного відпочинку, здорового способу життя, залучення уваги громадськості до безпеки дітей та дорослих під час велопрогулянок в літній сезон, формування традицій активного сімейного відпочинку.